Srbija

Objavljen spisak gradova i opština u kojima će đaci nastavu pratiti onlajn

Izvor: 
Nova.rs/Euronews Srbija Pet, 17/09/2021 - 11:11


U narednoj nedelji u osam lokalnih samouprava učenici srednjih škola nastavu će pratiti onlajn, dok će u 45 gradova i opština srednjoškolci nastavu pratiti kombinovano - dan u školi, dan od kuće.
 
Na kombinovani model prelaze i učenici sedmog i osmog razreda u devet lokalnih samouprava - Arilje, Bogatić, Valjevo, Lajkovac, Ivanjica, Knjaževac, Koceljevo, Kragujevac i Topola.
 
Po kombinovanom modelu radiće srednjoškolci u Beogradu, Boru, Petrovcu na Mlavi, Zaječaru, Kosjeriću, Prepolju, Čajetini, Bojniku, Vlasotincima, Leskovcu, Vršcu, Valjevu, Ubu, Bogatiću, Vladimircima, Krupnju, Šapcu, Gornjem Milanovcima, Lučanima, Čačku.
 
Zatim u Aleksincu, Nišu, Soko Banji, Babušnici, Velikoj Plani, Smederevskoj Palanci, Despotovcu, Jagodini, Paraćinu, Svilajncu, Ćupriji, Vranju, Trgovištu, Aleksincu, Trsteniku, Kraljevu, Novom Pazaru, Tutinu, Kikindi, Rumi, Prokuplju, Aranđelovcu, Kragujevcu i Topoli.
 
Na onlajn nastavu prelaze učenici srednjih škola u Bajnoj Bašti, Užicu, Lebanima, Lajkovcu, Ljigu, Ivanjici, Beloj Palanci i Sremskoj Mitrovici. To je odluka tima za škole koju je jutros Ministarstvo prosvete prosledilo svim osnovnim i srednjim školama u Srbijama.
 
U svim ostalim osnovnim i srednjim školama primenjivaće se prvi model organizacije obrazovno-vaspitnog rada koji podrazumeva neposrednu nastavu u školi.MarketingNajnovije vesti