• Od čega zavisi da li ćeš kafu na Zlatiboru platiti 230 ili manje od 100 dinara

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Da li su računi koje će vam konovar donet u nekom od zlatiborskih kafića ili restorana visoki? To pre svega zavisi od izbora lokala u koji ste seli da popijete kafu, piće ili da ručate. Istina je da ima kafića i restorana kojima su cene paprene, prave turističke, ali se na ovoj planini mogu pronaći i mesta koja su pristupačna svima.

     

    Espreso kafa se na Zlatiboru može popiti za 120–170 dinara, u zavisnosti da li je sa mlekom ili bez, ali je prosek 140. Nije isključeno da vas može koštati i 230 dinara, ako ste seli u neki od kafića koji su u samom centru ili u hotel sa najvećim brojem zvezdica. Ono što je interesantno, jeste da su najskuplji lokali uglavnom najpuniji. Postoje i mesta gde kafu nećete platiti više od 100 dinara, ali ona nisu u epicentru ove turističke destinacije.

     

    Čaj će vas otprilike koštati isto koliko i kafa ili nešto malo više, a kokakola i sokovi su u proseku od 220-280 dinara. Reč je o uobičajenim cenama koje se najčešće mogu pročitati u kartama pića, piše Nova.rs.

    Kada je hrana u pitanju, cene kao i ponuda su raznovrne ali u restoranu se može doručkovati od 300 do 600 dinara, zavisno da li ćete birati sendvič, koji je najjeftiniji, ili neko drugo jelo. Pica, koja je najčešći obrok koji se poručuje u zlatiborskim lokalima je od 600 do 950 dinara, zavisi od izbora.

     

    Kompletan ručak, sa čorbom, salatom i dezertom platićete od 1.200 do 2.000 dinara, zavisno od izbora glavnog jela. Ukoliko odaberete ekskluzivnije mesto, cena može biti i duplo skuplja. Ukoliko ste ljubitelji brze hrane, pljeskavica na Zlatiboru će vas koštati od 300 do 400 dinara a komplet lepinja od 250 do 300 dinara.

     

    Ono što treba imati u vidu, pre svega jeste da se cene, od lokala do lokala, mogu znatno razlikovati pa nije na odmet, pre nego poručite, zaviriti u ceovnik. Ukoliko ste odseli u privatnom smeštaju, dobra ideja je da se kod izdavaoca smetaja ili nekog od meštana, raspitate, gde se može pojesti dobro i kavlitetno a da vam se od cena ne zacrvene uši. Nije isključeno da će pojedini ugostitelji, tokom praznika i podići cene ali, zlatiborska šetnja, pored toga što je zdrava, može biti i isplativa.

     

    Da li su računi koje će vam konovar donet u nekom od zlatiborskih kafića ili restorana visoki? To pre svega zavisi od izbora lokala u koji ste seli da popijete kafu, piće ili da ručate. Istina je da ima kafića i restorana kojima su cene paprene, prave turističke, ali se na ovoj planini mogu pronaći i mesta koja su pristupačna svima

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Manje oblaka uz više temperature – do 17 stepeni

    Oblaci se razilaze i tokom dana se očekuje više sunca. Na jugu i jugoistoku zemlje je moguća slaba kiša, a na planinama ponovo sneg. U ostalim krajevima sunčano, uz malo oblaka. Jutarnja […]