• Od danas iz Srbije u Mađarsku preko tri granična prelaza

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Granični prelazi Horgoš, Kelebija i Bački Breg od danas ponovo rade za putnički saobraćaj.

    Vlada Republike Srbije donela odluku da se omogući nesmetan prelazak granice za ljude koji žive u pograničnim područjima, a koji rade ili imaju svoju zemlju preko granice. Ovo pitanje je rešeno, pre svega zbog Mađarske, koja će omogućiti i tranzit naših državljana koji se vraćaju u Austriju na posao.

    Tim povodom na Horgošu su se sastali šefovi diplomatija dve zemlje Ivica Dačić i Peter Sijarto, a potpuno otvaranje granica, kako je istaknuto, još nije na dnevnom redu, ali jeste bilo jedna od tema razgovora.

    Ko živi u Srbiji u graničnom pojasu od pedeset kilometara, a zaposlen je u Mađarskoj, od danas ponovo može da ide na posao u tu susednu zemlju, ili može da nastavi da se bavi zemljoradnjom ukoliko tamo ima posed.

    „Mislim da smo uradili dobru stvar, omogućili smo ljudima da mogu slobodno da prelaze granicu, naravno, uz sva ova ograničenja koja postoje i u uslovima kada su granični prelazi zatvoreni. Treba, imajući u vidu da se svi polako krećemo ka vraćanju u neko normalno stanje, da vidimo koje još prelaze možemo da otvorimo“, rekao je Dačić.

    Mađarska će omogućiti i koridor za naše državljane koji rade u Austriji da se vrate u tu zemlju na posao.

    „Ovaj granični prelaz će biti za njih otvoren između četrnaest i osamnaest časova i to za državljane Srbije koji se vraćaju na rad u zapadnu Evropu, Biće određena tranzitna linija i biće određene benzinske pumpe, odnosno mogućnost zaustavljanja za tranzitni saobraćaj“, rekao je Sijarto.

    Za prelaz granice, od danas su osim pasoša potrebna još dva dokumenta – potrvda o prebivalištu u zoni od pedeset kilometara od granice i potvrda o zaposlenju, odnosno o vlasništvu nad zemljištem u Mađarskoj.

    Granični prelazi Horgoš, Kelebija i Bački Breg od danas ponovo rade za putnički saobraćaj.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Treći dan potrage za dvogodišnjom Dankom Ilić

    Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić, nakon što je obustavljena pretraga terena, ušla je u treći dan. Policija je saopštila da nastavlja intenzivan operativan rad radi utvrđivanja svih […]