• Od danas provera znanja učenika na platformi net.kabinet

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Učenicima i nastavnicima od danas je dostupna besplatna internet platforma net.kabinet koja olakšava rad nastavnika i omogućava im direktnu komunikaciju sa učenicima, praćenje njihovog napretka učenika i pripremu i pregledanje onlajn testova.

    Platformu su pokrenule fondacija Petlja i Inicijativa „Digitalna Srbija“, a kroz net.kabinet nastavnici od danas mogu da formiraju svoje virtuelne kabinete/odeljenja, kreiraju testove za proveru znanja, prate individualni napredak učenika i zadaju domaće zadatke.

    U saopštenju „Digitalne Srbije“ ističe se da je pokretanje platforme posebno važno imajući u vidu da je do zaključivanja ocena ostalo još nekoliko nedelja i da škole nisu počele sa redovnim radom.

    Nemanja Đorđević iz Inicijative „Digitalna Srbija“ kaže da platforma omogućava nastavnicima da se fokusiraju na sadržaj koji predaju i komunikaciju sa učenicima, a da aktivnosti koje je moguće automatizovati prepuste računaru.

    „Na primer, umesto da nastavnik potroši dosta vremena praveći različite kombinacije pitanja za test koji planira da zada učenicima, kompjuter će za njega generisati različite verzije pitanja“, objašnjava Đorđević.

    Direktor Fondacije Petlja Nebojša Vasiljević ističe da će nastavnici i učenici biti u prilici da koriste platformu i u učionici i van nje.

    Koje su opcije na raspolaganju 

    Dodaje da su nastavnicima na raspolaganju opcije poput zadavanja domaćih zadataka, onlajn testova za vežbu ili upućivanja učenika da kod kuće prođu neke delove onlajn lekcije za sledeći čas po, kako kaže, principu flipped clašroom.

    „To znači da net.kabinet praktično dolazi kao platforma za učenje na daljinu, ali i kao dopuna nastavi u učionici,“ kaže Vasiljević.

    Nastavnica Nataša Majstrović iz Osnovne škole „Zmaj Jova Jovanović“ iz Rume ističe da je pred zaključivanje ocena platforma net.kabinet više nego koristna kao mesto gde se u vanrednim uslovima mogu okupiti đaci i proveriti njihovo znanje.

    „Naravno, platforma nadilazi trenutne potrebe, pa ćemo mi nastavnici narednih meseci imati vremena da se bolje upoznamo sa net.kabinetom i uključimo ga u nastavu od naredne školske godine, bilo da se vratimo u škole ili nastavimo da držimo nastavu na daljinu“, kaže Majstrović.

    u planu je da se tokom naredne školske godine na platformu uvedu i teme koje bi povezivale različite predmete u cilju jačanja kritičkog razmišljanja učenika i potencijala za rešavanje problema sa kojima će se susretati tokom života.

    Učenicima i nastavnicima od danas je dostupna besplatna internet platforma net.kabinet koja olakšava rad nastavnika i omogućava im direktnu komunikaciju sa učenicima, praćenje njihovog napretka učenika i pripremu i pregledanje onlajn testova.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Kako u Srbiji žive danas osobe zaražene virusom HIV

    Broj partnera, zagrljaj, boravak u istoj prostoriji, samo ljudi koji koriste drogu intravenskim putem, samo muškarci koji imaju odnose sa muškarcima, „neće meni da se desi“ i druge, predrasude […]

    Proleće počinje u sredu ujutru

    Proleće će ove godine početi u sredu 20. marta u 04.06 časova, dok u isto vreme za stanovnike na južnoj Zemljinoj polulopti počinje jesen, saopštilo je Astronomsko društvo ''Ruđer […]