• Od danas se menjaju pravila za naknadu troškova prevoza za dolazak i odlazak sa rada

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Menjaju se pravila za naknadu troškova prevoza za dolazak i odlazak sa rada. Poslodavac od 1. januara može da bira između dve opcije. Prva opcija je da poslodavac kupuje zaposlenima mesečne prevozne karte u javnom saobraćaju.

    Ovo je najekonomičnija opcija, jer nema dodatnih troškova. S druge strane, radi se o najmanje poželjnoj opciji za zaposlene, jer ne uvažava njihovu slobodu izbora koju vrstu prevoza će koristiti za dolazak i odlazak sa posla. Isplata naknade uz sakupljanje računa.

    Druga opcija je da poslodavac isplaćuje zaposlenima naknadu za troškove prevoza, uz korišćenje neoporezivog iznosa, ukoliko se ti troškovi dokumentuju.

    Ova opcija podrazumeva sakupljanje računa kao dokaza da je isplaćena naknada stvarno i iskorišćena za prevoz (to je uslov za korišćenje neoporezivog iznosa).

    Menjaju se pravila za naknadu troškova prevoza za dolazak i odlazak sa rada. Poslodavac od 1. januara može da bira između dve opcije. Prva opcija je da poslodavac kupuje zaposlenima mesečne prevozne karte u javnom saobraćaju.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija