• Od početka godine sankcionisano 2.263 lica zbog nepropisnog prevoženja dece u vozilima

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila jutros oko 6 časova, na putu Užice – Zlatibor, u Čajetini, poginuo je tridesetšestogodišnji policijski službenik Policijske ispostave Zlatibor i šestogodišnje dete.

    Do nezgode je došlo kada je vozilo kojim je upravljao četrdesetčetvorogodišnji vozač i u kom se u bezbednosnom sedištu prevozilo šestogodišnje dete, prešlo u suprotnu traku i sudarilo se sa drugim vozilom, kojim je upravljao tridesetšestogodišnji policijski službenik Policijske ispostave Zlatibor, koji je poginuo na licu mesta.

    Ministarstvo unutrašnjih poslova podseća da je od početka ove godine u saobraćajnim nezgodama u Srbiji poginulo 11 dece, od kojih je petoro stradalo prevozeći se u putničkim vozilima.

    Takođe, analize pokazuju da polovina poginulih vozača i čak 70% poginulih putnika nisu koristili sigurnosni pojas, pa je od početka godine zbog  nekorišćenja pojasa poginulo 75 vozača i 40 putnika u putničkim vozilima.

    U cilju očuvanja bezbednosti saobraćaja, Uprava saobraćajne policije ulaže maksimalne napore na otkrivanju i sankcionisanju prekršaja nekorišćenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog prevoženja dece u vozilu.

    U prvih 10 meseci 2022. godine, zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa sankcionisano je 167.595 učesnika u saobraćaju, što je za 12% više u odnosu na isti period prošle godine. Takođe, od početka godine sankcionisana su 2.263 lica zbog nepropisnog prevoženja dece u vozilima, što je dvostruko više u odnosu na prošlu godinu.

    Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i da odgovornim ponašanjem doprinesu unapređenju bezbednosti saobraćaja na putevima.

    U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila jutros oko 6 časova, na putu Užice – Zlatibor , u Čajetini, poginuo je tridesetšestogodišnji policijski službenik Policijske ispostave Zlatibor i šestogodišnje dete.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Podrum ili parking – šta nam je potrebnije?

    Nekada su podrumske prostorije bile neizostavan deo svake stambene zgrade. Bile su korisne za skladištenje stvari koje nisu svakodnevno potrebne, poput sezonske garderobe, alata ili sportske opreme. […]