Automobil Foto: pixabay
Srbija

Od početka godine u saobraćajnim nesrećama poginulo 485 osoba

Izvor: 
013info Sub, 19/11/2022 - 09:02Pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zlatko Belencan, povodom Svetskog dana sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda koji se obeležava 20. novembra, apelovao je na sve učesnike u saobraćaju da poštuju propise kako bi sačuvali svoje i tuđe živote.

„U nedelju 20. novembra 2022. godine obeležiće se Dan sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda, posvećen uspomeni na nastradale učesnike u saobraćaju. Ovaj dan će se obeležiti u svetu, ali i u Republici Srbiji“, rekao je Belencan i istakao da se obeležavanjem ovog dana skreće pažnja na teške posledice koje stradanje u saobraćajnoj nezgodi ostavlja na pojedince i njihove porodice, ali i na društvo u celini.

Na Svetski dan sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda, takođe se pojedinci i organizacije pozivaju na hitno preduzimanje zajedničkih akcija kako bi se sprečilo stradanje u saobraćaju.

Belencan je skrenuo pažnju javnosti i na to da je u Srbiji od početka godine u saobraćajnim nezgodama poginulo 485 osoba, dok je njih 16.000 teže ili lakše povređeno. 

„Ovom prilikom apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da povedu računa o sebi, ali i o drugima. Jedino na taj način možemo zaštititi živote. Bezbedno i propisno u saobraćaju“, naglasio je pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije Belencan.
MarketingNajnovije vesti