• Od ponedeljka možemo u Grčku, ali samo u mesto u kojem je rezervisan smeštaj

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Od ponedeljka, 19. aprila, u 8 časova, grčke granice biće zvanično otvorene za građane Srbije, međutim, za sada neće moći da se kreću po Grčkoj, već će biti obavezni da idu samo u mesto u kojem su rezervisali smeštaj.

    To je za Novosti izjavila ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić i podsetila da su uslovi za putovanje u Grčku potvrda o vakcinaciji ili negativan PCR test koji nije stariji od 72 sata.
     
    „Takođe, svako ko putuje u Grčku mora da popuni PLF formular 24 sata pre dolaska u zemlju. I dalje će se sprovoditi nasumično testiranje turista. Gosti će morati da se pridržavaju svih restriktivnih mera koje važe i za državljane Grčke“, objašnjava Matić.
     
    Putnici iz Srbije mogu da pređu na dva granična prelaza sa Bugarskom, na Promahonasu i Nimfeji, a sve ovo važi do 14. maja.
     
    Takođe, ministarka je za TV Prva potvrdila i saradnju između ministarstva i Kancelarije za IT, ali i svih turističkih agencija.
     
    „Svi koji su zainteresovani kada uplate aranžman mogu da se prijave i za prioritetno vakcinisanje“, rekla je Matić.
     
    Dodala je da je resorno ministarstvo imalo uspešne pregovore sa Grčkom, ali i druge zemlje prihvataju potvrde o vakcinama iz Srbije.
     
    „Takođe, imamo oko 220.000 građana koji bi trebalo da obave zamensko putovanje i molim ih da se jave svojim turističkim agencijama, biće prioritetno vakcinisani“, navela je.
     
    Kako kaže Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije, sve ide u skladu sa dogovorom koji je postignut sa grčkim ministrom turizma Harisom Teoharisom.
     
    „To znači da se mere polako popuštaju od 19. aprila, da bi, kako nam je rečeno, od maja bili otvoreni i prelazi sa Severnom Makedonijom. Tada će priznavati i antigenski test, a ne samo negativan PCR. Inače, formular koji je potrebno popuniti je bio i prošle godine. Ko ide sa turističkim agencijama na odmor, dobiće od njih šta treba da se popuni. Za sve ostale, formular se nalazi na zvaničnom sajtu njihovog ministarstva i potrebno je da bude popunjen 24 sata pred ulazak u zemlju“, navodi Seničić za Novosti.
     
     

    Od ponedeljka, 19. aprila, u 8 časova, grčke granice biće zvanično otvorene za građane Srbije, međutim, za sada neće moći da se kreću po Grčkoj, već će biti obavezni da idu samo u mesto u kojem su rezervisali smeštaj.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Kako u Srbiji žive danas osobe zaražene virusom HIV

    Broj partnera, zagrljaj, boravak u istoj prostoriji, samo ljudi koji koriste drogu intravenskim putem, samo muškarci koji imaju odnose sa muškarcima, „neće meni da se desi“ i druge, predrasude […]

    Proleće počinje u sredu ujutru

    Proleće će ove godine početi u sredu 20. marta u 04.06 časova, dok u isto vreme za stanovnike na južnoj Zemljinoj polulopti počinje jesen, saopštilo je Astronomsko društvo ''Ruđer […]