Photo: Pexels
Srbija

Od septembra sve cene operatora na jednom portalu

Izvor: 
Tanjug/Novosti Sub, 27/07/2019 - 09:17


Od septembra će građanima na posebnom internet portalu biti dostupni uporedni podaci o cenama operatora koji posluju u Srbiji, najavio je direktor Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL) Vladica Tintor.

"Tako će na jednom mestu korisnici moći da uporede, na primer, cene razgovora u mobilnoj telefoniji raznih paketa usluga, brzinu Interneta i da izaberu operatora koji im najviše odgovara", kaže Tintor za "Večernje novosti".

Prema njegovim rečima, informacije na portalu "ceneusluga.rs" biće grupisane u pet kategorija - fiksna telefonija, mobilna telefonija, Internet, televizija i paketi usluga.

Na pitanje na šta se najčešće korisnici žale RATEL-u, Tintor kaže da se prigovori najviše odnose na kvalitet usluga elektronskih komunikacija, poput jačine signala i brzine protoka prenosa podataka.

Žale se, kako je dodao, i na račune koje ispostavljaju mobilni operatori, kao što je saobraćaj u romingu i usluge sa dodatnom vrednošću, takozvane VAS poruke.

"Određeni broj prigovora se odnosi i na prenos brojeva mobilne i fiksne telefonije iz mreže jednog u mrežu drugog operatora, dekodiranje telefona, sporne situacije iz ugovornog odnosa...RATEL godišnje ima oko 1.000 formiranih predmeta po osnovu prigovora korisnika", kaže Tintor
MarketingNajnovije vesti