Srbija

Održan sastanak u vezi sa nastavkom izgradnje obilaznice - od Bubanj potoka do Pančeva

Izvor: 
B92 Čet, 17/09/2020 - 12:45Danas je održan sastanak u vezi sa nastavkom izgradnje obilaznice oko Beograda od Bubanj potoka do Pančeva (sektor C).

Sastanak je održala ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović sa generalnim direktorom kineske kompanije "Pauer Čajna" Jang Boom i direktorom azerbejdžanske kompanije "Azvirt" Ahmetom Muratom Turkogluom.

Mihajlovićeva je istakla da je plan da se, po završetku radova na izgradnji sektora B, započne izgradnja i poslednje deonice, što će doprineti potpunom završetku drumsko-železničke obilaznice oko Beograda.

Ovo je veoma važan projekat za državu na čiji završetak smo čekali decenijama. Završetak obilaznice podrazumeva izmeštanje teretnog saobraćaja iz centra grada, unapređenje bezbednosti saobraćaja, kao i dalji privredni rast zbog razvoja novih industrijskih zona u pojasu obilaznice. Očekujem da se u najskorijem roku zatvore pregovori u vezi sa tehničkim rešenjem i vrednosti projekta i pristupi potpisivanju komercijalnog ugovora", rekla je ona.

Direktori "Pauer Čajne" i "Azvirta" istakli su spremnost da nastave saradnju na izgradnji sektora C obilaznice, kao i da pregovore o ceni privedu kraju.

Sastanku su prisustvovali i direktori "Puteva Srbije" i "Infrastrukture železnice Srbije", direktorka Uprave za javni dug, predstavnici JP "Koridori Srbije", kao i ekonomski savetnik u Ambasadi NR Kine u Srbiji. MarketingNajnovije vesti