• Održan sastanak u vezi sa nastavkom izgradnje obilaznice – od Bubanj potoka do Pančeva

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Danas je održan sastanak u vezi sa nastavkom izgradnje obilaznice oko Beograda od Bubanj potoka do Pančeva (sektor C).

    Sastanak je održala ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović sa generalnim direktorom kineske kompanije „Pauer Čajna“ Jang Boom i direktorom azerbejdžanske kompanije „Azvirt“ Ahmetom Muratom Turkogluom.

    Mihajlovićeva je istakla da je plan da se, po završetku radova na izgradnji sektora B, započne izgradnja i poslednje deonice, što će doprineti potpunom završetku drumsko-železničke obilaznice oko Beograda.

    Ovo je veoma važan projekat za državu na čiji završetak smo čekali decenijama. Završetak obilaznice podrazumeva izmeštanje teretnog saobraćaja iz centra grada, unapređenje bezbednosti saobraćaja, kao i dalji privredni rast zbog razvoja novih industrijskih zona u pojasu obilaznice. Očekujem da se u najskorijem roku zatvore pregovori u vezi sa tehničkim rešenjem i vrednosti projekta i pristupi potpisivanju komercijalnog ugovora“, rekla je ona.

    Direktori „Pauer Čajne“ i „Azvirta“ istakli su spremnost da nastave saradnju na izgradnji sektora C obilaznice, kao i da pregovore o ceni privedu kraju.

    Sastanku su prisustvovali i direktori „Puteva Srbije“ i „Infrastrukture železnice Srbije“, direktorka Uprave za javni dug, predstavnici JP „Koridori Srbije“, kao i ekonomski savetnik u Ambasadi NR Kine u Srbiji. 

    Danas je održan sastanak u vezi sa nastavkom izgradnje obilaznice oko Beograda od Bubanj potoka do Pančeva (sektor C).

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija