Jovana Preković printscreen
Srbija

OI TOKIO: Odličan početak za Jovanu Preković - dve pobede, slede još dve borbe

Izvor: 
Sport klub Pet, 06/08/2021 - 07:35


Jovana Preković ostvarila je i drugu pobedu u grupi B na Olimpijskim igrama. Jovana je u prvom kolu dobila Bitisam Sadini iz Maroka sa 3:1, a u drugom je bila bolja od Aleksandre Grande Risko iz Perua sa 1:0. Jovana se bori u kategoriji do 61 kilograma i za sada sigurnim koracima ide ka polufinalu, a samim tim i medalji.

U početku borbe protiv Bitisam Sadini nije bilo poena. Trener Jovane Preković, Roskanda Atanasov je tražila pregledanje snimka na 1:41 do kraja borbe i delovalo je da je Jovana trebalo da dobije prve poene. Ipak sudije nisu tako procenile i ostalo je 0:0. Takav rezultat je ostao tek do 17 sekundi do kraja kada je Marokanka poentirala jukom i bilo je 1:0.

Ostalo je malo vremena i Jovana je kreunula u ofanzivu i ostvarila je ipon za 3:1. Do kraja nije bilo poena i srpska karatistkinja koja je i šampionka sveta iz 2018. godine počela je olimpijsko takmičenje pobedom.

Usledila je borba protiv  Aleksandre Grande Risko iz Perua, velika borba i pobeda Jovane Preković sa 1:0. Sada je čeka malo odmora, a zatim duel sa Anitom Serogin iz Ukrajine, koja je u prvom kolu, meč protiv Bitisam Sadini iz Maroka završila bez pobednika – 1:1.

 
MarketingNajnovije vesti