• Olakšice za male maturante: Upis u srednje škole elektronskim putem preko portala Moja srednja škola

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Sve aktivnosti vezane za završetak osnovne škole i upis u srednju školu, i ove godine, obavljaće se bez podnošenja ijednog papira, putem portala Moja srednja škola, www.mojasrednjaskola.gov.rs.

    Umesto 7 mesta koje su roditelji do sada morali da posete, od prošle godine, jednim pristupom na portalu Moja srednja škola mogu da steknu uvid u sve neophodne rezultate i sprovedu sve korake za elektronski upis deteta u srednju školu.

    Na navedenom portalu roditelji i drugi zakonski zastupnici će moći elektronskim putem, u periodu od 4. do 7. aprila 2022. godine, prvo da prijave svoje dete za polaganje prijemnog ispita za upis u specijalizovana odeljenja gimnazija i umetničkih škola.

    Prijemni ispiti za ove škole, u skladu sa konkursom koji raspisuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, biće realizovani u srednjim školama od 13. do 22. maja 2022. godine, a roditelji će uvid u rezultate moći takođe da pogledaju onlajn.

    Završni ispit na kraju osnovnog obrazovanja, prema Kalendaru obrazovno-vaspitnog rada, biće održan od 27. do 29. juna 2022. godine. Roditelji će takođe imati uvid u preliminarne rezultate završnog ispita na portalu Moja srednja škola 01. jula 2022. godine. Na istom portalu podnosiće se i žalbe na rezultate završnog ispita.

    Liste želja

    I ove godine lista želja će moći da se podnese putem portala Moja srednja škola, uz mogućnost neograničenih izmena i dopuna do  6. jula 2022. godine. Oni koji ne iskoriste prednost elektronskog podnošenja liste želja, listu želja mogu podneti u papirnom obliku u školama 6. i 7. jula 2022. godine.

    Na samom kraju, roditelji će 13. jula 2022. godine na portalu imati uvid u listu raspoređenih učenika po obrazovnim profilima i smerovima u srednjim školama.

    Upis u srednje škole će moći da se obavi kompletno elektronskim putem, koristeći navedeni portal. Povezivanjem sa sistemom zdravstva prvi put je omogućen  i elektronski upis i za sve učenike koji upisuju profile za koje je potreban zdravstveni pregled, pod uslovom da su ga obavili do trenutka podnošenja elektronske prijave za upis.

    Sve aktivnosti vezane za završetak osnovne škole i upis u srednju školu, i ove godine, obavljaće se bez podnošenja ijednog papira, putem portala Moja srednja škola, www.mojasrednjaskola.gov.rs.

     
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    U Srbiji dom košta od 400 do 4.802.000 evra

    Subotica je već tri godine prvi grad u Vojvodini po broju prodatih kuća, gde ih je od 2021. do 2023. prodato 3.152, a cene su bile od 1.000 do 245.000 evra. […]