pismo Foto: pxhere
Srbija

Oproštajna pisma ministara: Stefanović "s ponosom u novu dužnost", Trivan smatra da smo "zemlju strašno zagadili"

Izvor: 
021 Sre, 28/10/2020 - 19:29

Pojedini odlazeći ministri, kao i oni koji odlaze u druge resore, obratili su se zaposlenima u oproštajnim pismima i saopštenjima, piše 021.
 
Tako su se oglasili bivši ministar zaštite životne sredine Goran Trivan, ministar policije (novi ministar odbrane) Nebojša Stefanović, bivša ministarka građevinarstva (nova ministarka rudarstva i energetike) Zorana Mihajlović i bivši ministar rada Zoran Đorđević.
 
Trivan: Zemlju smo strašno zagadili
 
Tako je odlazeći ministar Trivan rekao da je krajnje vreme da se kaže "da smo zemlju strašno zagadili, da nam je svaki deo životne sredine katastrofalan i da se moramo suočiti sa tim, a zatim i rešavati deo po deo".
 
On je rekao da je četiri godine radio na tome da Srbija "dobije novo lice, čistije, zdravije, vedrije, trudeći se da joj probudimo nadu da je moguće sačuvati je od bahatog ruženja, nemilosrdnog prljanja i zagađivanja, nebrige, uništavanja".
 
"Prelepa je naša Srbija, ali je krajnje vreme da tako i počnemo da se odnosimo prema njoj", poručio je Trivan i dodao da "građani imaju pravo da znaju kakav vazduh dišu, kakvu vodu piju, da izražavaju javno stavove zabrinutosti za životnu sredinu, njeno očuvanje, zaštitu divljih predela i vrsta, zabrinutost zbog zagađivanja".
 
Stefanović: Ponosan sam na reforme
 
Donedavni ministar policije Nebojša Stefanović u saopštenju se zahvalio svima u MUP-u "na našem zajedničkom radu u proteklih šest i po godina kako bi Srbija bila bezbedna i sigurna zemlja".
 
"Imao sam privilegiju da sarađujem sa vama i da zajedno služimo građanima. Ponosan sam na sve velike projekte i reforme koje smo zajedno sproveli i iskreno zahvalan na nesebičnom doprinosu koji ste dali na stvaranju bolje i stabilnije Srbije. Želim vam puno sreće u daljem radu, da nastavite da se snažno borite protiv kriminala i korupcije i budete jak oslonac Republike Srbije u njenoj  bezbednosti. Sve najbolje vama i vašim porodicama", poručio je Stefanović i dodao da "sa ponovom preuzima novu dužnost" i da duguje veliku zahvalnost Vučiću.
 
Stefanović, dakle, ide u ministarstvo odbrane.
 
Mihajlović: Mora da se radi brže i efikasnije
 
Dosadašnja ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i nova ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović rekla je da je pred novom vladom puno izazova, ali da mora da se radi "bržе i еfikasnijе jеr ćе na nеkoliko strana biti problеma, kao i svuda u svеtu". 
 
"Živimo u vrеmеnu vеlikih izazova, еkonomija mora da radi, nе smеmo zatvoriti Srbiju, a s drugе stranе moramo brinuti o zdravstvеnoj bеzbеdnosti. Ja sam navikla da radim u kriznim situacijama, kada sam došla u Ministarstvo građеvinarstva nijе mе sačеkao nijеdan papir, projеkat i rad, sada jе to jеdno urеđеno ministarstvo. Važno jе i što ćеmo dobiti novo ministarstvo u kojеm ćе biti sabrano višе oblasti kojе su do sada vođеnе kroz agеncijе i kancеlarijе. Briga o porodici i dеmografiji jе bitna, jеr džaba nam svе što radimo ako nеmamo ljudе. Rodna ravnopravnost jе multisеktorska oblast i nijе pitanjе samo jеdnog ministarstva i očеkujеm da nastavimo da stvaramo društvo jеdnakih mogućnosti i za žеnе i za muškarcе", navela je Mihajlovićeva.
 
Vulin: Bilo je časno
 
Dosadašnji ministar odbrane i novi ministar policije Aleksandar Vulin zahvalio se svim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske na godinama zajedničke službe vojsci, državi i narodu. 
 
"Zahvalan sam svakom od vas i posebno vrhovnom komandantu Vojske Srbije Aleksandru Vučiću na prilici da učestvujem u obnovi i jačanju naše vojske. Istorija Srbije je istorija borbe za slobodu, a nema slobodne Srbije bez jake vojske, slobodne od naređenja i odluka stranaca. Borili smo se i izborili da odluke o vojsci donosi samo Srbija i izborili za pravo da brinemo o Republici Srpskoj i svim Srbima gde god da žive. Odali smo dužno poštovanje našim ratnim komandantima, i odbili da se odričemo i stidimo naših heroja. Zahvaljujući vašoj upornosti i tvrdoglavosti, zahvaljujući ličnom angažovanju vrhovnog komandanta Vojske Srbije, vojska, koju sa ponosom pozdravljam, nakon završetka mog služenja je jača, opremljenija, obučenija i zadovoljnija nego što je bila. Nakon godina zapuštanja došle su godine rasta i obnove na ponos države i naroda. Bilo je časno", zaključio je Vulin.MarketingNajnovije vesti