Blokada printscreen
Srbija

Organizovano prikupljanje donacija za one koji budu snosili posledice zbog protestovanja

Izvor: 
021 Uto, 30/11/2021 - 08:30Pokret Kreni-Promeni organizuje prikupljanje donacija kako bi onima koji budu prekršajno kažnjeni zbog učešća na protestima, a nisu u mogućnosti da plate kaznu, novac bio refundiran.

 

Iz Pokreta su pozvali sve građane koji trpe posledice da se jave na mejl adresu [email protected], kako bi im bila obezbeđena adekvatna pravna zaštita i advokati.
 
Izražena je zahvalnost za više od 50 advokata širom Srbije koji su ponudili besplatne usluge svima koji se odluče za ulazak u prekršajne postupke.
U saopštenju se navodi da je zahvaljujući pritisku građana i pomoći advokata, došlo do oslobađanja Dragana Milovanovića Crnog iz Šapca i Dejana Jovanovića iz Lazarevca.
 
"U ovakvim borbama moramo ostati dosledni i solidarni, jer se jedino tako možemo izboriti za krajnji cilj, a to je ispunjenje sva tri zahteva - oslobađanje svih uhapšenih, izmena Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi i povlačenje Zakona o eksproprijaciji, a u suprotnom dolazi do još obimnije blokade 4. decembra u 14h", navodi se u saopštenju. 
 MarketingNajnovije vesti