• Osude tvita kojim se vređa Vučićeva ćerka

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Objavom na društvenoj mreži Tviter Sibin Vukadinović, za koga pojedini mediji tvrde da je blizak saradnik Boška Obradovića, uvredio je maloletnu kćerku predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Njegov tvit osudili su brojni političari i ministri u Vladi Srbije. Kako navode, ponovnim napadom na Vučićevu decu, njegovi politički neistomišljenici prešli su sve granice. 

    Pokret „Dveri“ saopštio je večeras da su mediji netačno preneli da je Sibin Vukadinović, koji je vređao porodicu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, član „Dveri“.

    Taj pokret je saopštio da je „najnovija laž“ koju su pojedini mediji plasirali, da „Boškov čovek od poverenja“, kako ti mediji navode, Sibin Vukadinović, na svom Fejsbuk profilu vređa porodicu Aleksandra Vučića.

    Lideri opozicije Dragan Đilas i Boško Obradović i njihovi „megafoni“ prešli su baš sve granice u pokušaju da slome predsednika Srbije Aleksandra Vučića uvredama koje upućuju njegovoj deci i drugim članovima porodice, izjavio je danas potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Milenko Jovanov.

    On je u saopštenju poručio da ne postoji reč u srpskom jeziku koja bi valjano opisala „poslednji umobolni i izopačeni napad“ na ćerku Aleksandra Vučića.

    „Zahtevam od državnih institucija – od pravosudnih do zdravstvenih, da najzad reaguju i sklone sa ulica i iz svakodnevnog okruženja građana Srbije kako one koji onako nešto mogu da smisle, tako i one druge, koji će to za njihov račun da izgovore“, kaže Jovanov.

    Pošto oni, navodi Jovanov, ne mogu Aleksandra Vučića da pobede radom, političkim idejama, posvećenošću, marljivošću, znanjem, pokušavaju da ga slome tako što će mu na najodvratniji i najbolesniji način napadati decu i druge članove porodice.

    Jovanov kaže da Vučića ni ovaj put nisu slomili, ali su još jednom pokazali da su upravo Đilas, Obradović, (Vuk) Jeremić i njihova grupacija „politička kanalizacija koja zagađuje javni prostor u Srbiji svojim beščašćem, lažima, uvredama i umobolnim napadima na decu političkih protivnika“.

    Naveo je da je sreća za Srbiju, pa će uskoro izbori posle kojih će, voljom naroda, svi oni završiti tamo gde im je i mesto.

    Da su prešli sve granice u sejanju patološke mržnje prema Aleksandru Vučiću, saglasan je i član Predsedništva Srpske napredne stranke Vladimir Orlić.

    „Otrov koji na porodicu Vučić bacaju ruke kojekakvih ‘sibina’ nosi jasan potpis Obradovića i Đilasa. Takvo zlo se servira samo iz njihove kuhinje“, naveo je Orlić u saopštenju povodom uvreda koje je na Tviteru objavio Sibin Vukadinović.

    Orlić je rekao da su odavno „fašista Boško Obradović i njegov gazda, tajkun Dragan Đilas“, u sejanju patološke mržnje prema Aleksandru Vučiću prešli sve granice ljudskosti.

    Dodao je da se tajkuni, lopovi i fašisti večito žželjni vlasti obraćaju Aleksandru Vučiću i njegovoj deci sumanuto i podlo i da je svakom pristojnom čoveku to odvratno.

    „Baš kao i nebrojeno puta do sada, nepreglednom nizu užasavajućih poruka u kojima se priziva smrt i preti silovanjem, uvek se dodaju nova zverstva. Jer drugačije ne umeju. Mržnja se otela svakoj kontroli, pretvorila se u pustoš namerenu da fizički uništava. I to uopšte ne krije“, rekao je Orlić.

    Navodi da ovi i ovakvi „pomračeni umovi“ danas Srbiji nude „građanski rat“ kao svoju političku ponudu i dodaje da očigledno misle da je narod spreman da sledi poziv na mržnju do istrebljenja.

    „Greše. Mi smo narod pristojnih ljudi, onih koji čuvaju i svoju i tuđu decu, koje vodi ljubav prema Srbiji i koji baš zbog toga podržavaju Aleksandra Vučića i njegovu politiku izgradnje bolje budućnosti za svu decu Srbije, dostojanstva za svaku porodicu u ovoj zemlji“, kaže Orlić.

    Naveo je da svako podlosti i nesreću servirane od strane Obradovića i Đilasa može samo da svaki put jasno osudi i odbije sa gađenjem.

    „Oni sa ovim narodom nemaju ništa“, zaključio je Orlić.

    Okruženje Boška Obradovića je prevršilo svaku meru, jer je na najodvratniji način uvredilo porodicu predsednika Aleksandra Vučića, kaže potpredsednik SNS Marko Đurić.

    „Sramota me je da citiram gnusnu poruku koja je osvanula na profilu izvesnog Sibina Vukadinovića, ali to je vid komunikacije kakav u Srbiji i među Srbima nikada nije postojao, jer porodica je svakom normalnom čoveku svetinja“, naveo je Đurić u saopštenju povodom uvreda na račun ćerke predsednika Vučića, koje je na tviteru objavio Vukadinović.

    Đurić je upitao šta je ćerka predsednika Vučića skrivila da bi je vređali bolesnici koji se fotografišu sa oružjem na društvenim mrežama, kao i kada će društvo prestati da u ime slobode govora toleriše ovakve stvari?

    „Bagra okupljena oko Boška Obradovića prevršila je svaku meru na najodvratniji način uvredivši porodicu predsednika Aleksandra Vučića“, naveo je Đurić.

    Apelovao je na nadležne državne organe da utvrde ko je „ovaj monstrum“, i da ga adekvatno zbrinu.

    Đurić kaže da je očigledno reč o poremećenoj osobi, koja uz to pozira sa oružjem, i predstavlja sasvim jasnu pretnju za društvo.

    Uvredljivi tvit osudila je i članica Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) kao „sramnu uvredu“ izjavu sledbenika Boška Obradovića  Sibina Vukadinoivića na račun ćerke predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

    „Nažalost, Đilasovi i Boškovi puleni nastavili su da se utrkuju ko će brutalnije da uvredi osobe žženskog pola, ne prezaju ni da vređaju decu političkih neistomišljenika, kao sto su uvredili ćerku predsednika Aleksandra Vučića“, navela je Vujovićeva u saopštenju za javnost.

    Ona je ocenila da je „očigledno da na takav monstruozan način žele građanima da predstave svoju politiku, koju karakteriše red lažži i izmišljotina, pa potom salva uvreda“.

    „Sramnim postupcima pojedinaca koji samo sprovode naređenja svojih šefova, mora se stati na put. Nijedno dete ne sme biti meta frustriranih političara bez odgovornosti i elementarne pristojnosti, čiji je cilj samo jedno, dočepati se vlasti i razoriti Srbiju zarad njihovih ličnih interesa“, istakla je Irena Vujović.

    Lončar:Vukadinovića privesti pravdi

    Ministar zdravlja Zlatibor Lončar pozvao je nadležne povodom vređanja maloletne ćerke predsednika Srbije Aleksandra Vučića u objavi Sibina Vukadinovića da tu osobu hitno privedu pravdi i upute na psihijatrijsko veštačenje.

    „Ukoliko je istina da je ljudsko biće napisalo tako nešto monstruozno, takva osoba pod hitno mora da bude privedena pravdi i upućena na psihijatrijsko veštačenje, jer je opasnost za svoju okolinu i naše društvo“, navodi se u izjavi Lončara.

    Takvi, ali i njihovi šefovi, smatra Lončar, nisu dostojni ljudske vrste, te zaslužuju svaki prezir.

    „Jasno je svima da sa njima Srbija sigurno ne može da napreduje“, zaključio je Lončar.

    Joksimović: Oštrom reakcijom javnost da zaustavi političko iživljavanje

    Ministar za evropske integracije i internacionalni sekretar SNS Jadranka Joksimović najoštrije je osudila uvredu koju je Sibin Vukadinović uputio ćerki predsednika Aleksandra Vučića.

    „Ovakva izjava aktivnog člana jedne političke stranke i saradnika Boška Obradovića, a koji nije osudio niti preduzeo mere protiv ovakvog izvitoperenog i moralno odvratnog čoveka, šalje jasnu poruku kakvu ideju političkog programa nude građanima Srbije“, navela je Joksimović u izjavi za Tanjug.

    „Žao mi je što je porodica predsednika izložena ovakvim bestijalnim napadima i pozivam najširu javnost da se oštrom reakcijom konačno zaustavi političko iživljavanje prema porodici predsednika i bilo čijoj porodici“, istakla je Jokismović.

    Kuborović: Monstruozne poruke kriminalnih i bolesnih umova

    Monstruozne poruke pripadnika Obradovićevog, Đilasovog i Jeremićevog klana govore samo kolika mržnja i zlo dolazi iz njihovih kriminalnih i bolesnih umova, izjavila je članica Predsedništva SNS Nela Kuburović.

    „Poziv na silovanje maloletne devojčice, bez obzira čija je to ćerka, nije samo za osudu svih normalnih ljudi, nego alarm nadležnim institucijama da se radi o vrlo opasnom i bolesnom čoveku“, rekla je Kuborović za Tanjug povodom uvreda na račun Vučićeve ćerke.

    Kuburović kaže da je ovo još samo jedan u nizu skandaloznih i opasnih pretnji koje se upućuju predsedniku Aleksandru Vučiću i njegovoj najbližoj porodici od onih koji, kako navodi, svakim danom sve više pokazuju za kakvu Srbiju se zalažu – kriminala, silovatelja i mržnje.

    „A poruka takvima je samo jedna: stidite se! Stidite se svojih sramnih i odvratnih reči i postupaka, jer ne postoji opravdanje ili izgovor za reči koje su danas napisane“, navela je Kuburović.

    Poručila je da građani Srbije dobro vide ko je šta u njihovoj državi, ko se bori za normalan život i bolju budućnost naše dece, i ko neće dozvoliti da Srbiju ponovo okupiraju politički fašisti i tajkuni.

    Mihajlović: Prestanite da širite mržnju 

    Potpredsednica Vlade Srbije i članica Predsedništva SNS Zorana Mihajlović osudila je danas najnovije uvrede upućene predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i njegovoj porodici.

    „Uvrede koje su preko društvenih mreža upućene predsedniku Srbije i njegovoj porodici najviše govore o onima koji ih upućuju, kao i o svima onima koji misle da se za poverenje građana bori mržnjom i nadmetanjem u tome ko će na strašniji i besprizorniji način uvrediti porodicu predsednika Srbije“, navela je Mihajlović u saopštenju.

    Ona poručuje i da su se prevarili ako misle da se poverenje građana dobija uvredama čija su meta deca i koje bi zgrozile svakog pristojnog čoveka.

    „Nadmetanje u uvredama nije nikakva politika, a oni koji se time bave treba već jednom da prestanu da ššire mržnju“, dodaje ona.

    Vulin: Tolika mržnja i gadost nisu viđeni

    Ministar odbrane i predsednik PS Aleksandar Vulin izjavio je večeras da tolika mržnja , sa toliko gadosti, nikada nije viđena u javnom životu Srbije kao što je to napisano u tvitu Sibina Vukadinovića.

    „Srbija je navikla na gadosti koje dolaze od ljotićevaca iz Dveri ali poslednja izjava saradnika Boška Obradovića je toliko odvratna da niko ni u najbolesnijim snovima ne bi mogao da zamisli da će neko tako nešto napisati i objaviti“, naveo je Vulin komentarišući tvit Sibina Vukadinovića u kome na najbrutalniji način vređa predsednika Vučića i njegovu ćerku.

    On navodi da je to što je napisao gadno i pročitati.

    „Ne znam koji roditelj može da bez iskrenog besa i gađenja pročita to što je napisao bliski saradnik Boška Obradovića za maloletnu ćerku Aleksandra Vučića“, ukazao je Vulin.

    Prema njegovim rečima, Sibin Vukadinović, dokaz je da čovek može da bude najodvratnije biće koje je planeta Zemlja videla.

    „I ne treba da se kaže da je u pitanju bolesnik, nema olakšavajućih okolnosti kao da ne zna šta radi, nema lečenja za tako loše ljude i za toliku mržnju. Jedini lek su zakoni koji će takve bednike poslati na robiju, a dok se to ne desi trpećemo iživljavanje ološa“, rekao je Vulin.

    Potpredsednik Skupštine Srbije Đorđe Milićević izjavio je večeras da su poruke na tviteru  prevazišle sve što se možže nazvati skarednim i nakaradnim.

    „Izvitopereni umovi ljudi kao što su članovi stranke Boška Obradovića i pobornici njegove politike su u javni diskurs uneli najjezivija i najsvirepija razmišljanja“, naveo je Milićević u pisanoj izjavi povodom tvita Sibina Vukadinovića.

    On je istakao da u političkom delovanju Obradovića više ne postoji ništa osim izopačenosti i morbidnosti a glavna meta mu je predsednik države Aleksandar Vučić i njegova porodica.

    „Bošku je potreban egzekutor pa je nesumnjivo našao najbrutalniju osobu. Ovo je konačno demistifikovalo Boška Obradovića i njegove sledbenike jer su sada sami sebe ogolili kao neštoš što će građani Srbije sigurno prezreti i oštro osuditi“, naveo je Milićević.

    On je ukazao da Boškov politički put više ne postoji, jer na političkoj sceni Srbije ne mogu egzistirati oni koji nemaju nikakve moralne skrupule i što je, kako ističe, najgore svireposti ispoljavaju prema deci.

    „Socijalistička partija Srbije oštro osuđuje ovakve strašne atake na predsednika Srbije i njegovu kćerku i poziva pravosudne organe da hitno procesuiraju vinovnike ovih nedela“, naveo je Milićević, saopšteno je iz parlamenta.

    Ministarka zadužena u Vladi Srbije za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović poručila je ćerki predsednika Aleksandra Vučića da izdrži „bestijalne napade“ na nju, a koji su, u stvari, upereni protiv politike njenog oca.

    „Imam potrebu da se kao ćerka, majka, ali i baka obratim ćerki predsednika Aleksandra Vučića povodom monstruozne izjave upućene na njen račun i da je ohrabrim da izdrži ove bestiljalne napade koji su očigledno upereni protiv politike koju vodi njen otac, a koju najveći broj građana Srbije podržava“, navela je u izjavi za javnost Đukić Dejanovićeva.

    Ona je istakla da pozicija deteta ničim ne bi smela da bude ugrožena i da napad na maloletno dete samo govori o nakaznosti duha kreatora ove izjave.

    „Induktori i inspiratori, politički protivnici Milicinog tate, kontinuiranim napadima na porodicu Vučić dokazuju da u političkoj areni neistomišljenici pribegavaju korišćenju različitih, pa i ekstremnih mera, ali ovakva izjava prevazilazi i to, i za nju ne postoji adekvatna sankcija“, navela je ministarka.

    Aktiv žena Pokreta socijalista poručuje da su sve članice te stranke više nego užasnute zbog uvreda.

    „Posle današnje uvrede koju je Obradovićev blizak saradnik uputio Milici Vučić, ćerki predsednika Vučića, smatramo da ne postoji ništa gnusnije i bednije što bi bilo ko ikada vise mogao da smisli i napiše o nekome“, navodi se u saopštenju Aktiva žena PS.

    One su pozvale nadležne organe da hitno postupe po zakonu i privedu „Boškovog manijaka pravdi“.

    „Zgrožene smo onim što je monstrum napisao o maloletnoj ćerki Aleksandra Vučića, a još više smo zgrožene odsustvom reakcije raznih borkinja za prava žena i dece, predstavnica civilnog sektora i koleginica koje dolaze iz redova Đilasovog i Boškovog saveza“, navodi se u saopštenju.

    Teško nam je da razumemo da i jedna žena i majka u Srbiji može da ostane imuna i nema na grozote upućene maloletnom ženskom detetu.

    „To što nisu osudile Boškovog monstruma i napravile jasan otklon od mizogine, ljotićevske politike je velika bruka i sramota koja im ne služi na čast“, zaključuju iz Aktiva žena PS.

     Reagovao je i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić na svom fejsbuk nalogu.

    Vesić je u svojoj objavi ukazao da je Vukadinović prošle nedelje u Prvom osnovnom sudu na ročištu čuvao Boška Obradovića.

    On navodi da je vređanje maloletne ćerke predsednika Republike, rečima koje pristojan čovek ne može da ponovi, od strane Boška Obradovića i njegovih saradnika upravo njihova politika.

    Takođe, Vesić dodaje da je politika Obradovića i njegovih bliskih saradnika iz Dveri „pretnje silovanjem, prebijanjem novinara i morbidne pretnje da će ih seći motornim testerama, upadima u državne institucije, skrnavljenje državne zastave“.

    Srpski pokret obnove saopštio je večeras da se gnuša sramotnih reči koje je na društvenoj mreži napisao član Dveri.

    „Uvrede koje je ta osoba uputila porodici predsednika Vučića zaslužuju prezir i najoštriju osudu“, poručio je Aleksandar Čotrić, zamenik predsednika SPO i narodni poslanik.

    On je istakao da nekim pojedincima ništa nije sveto, jer su zaslepljeni mržnjom, ne prezajući ni od najnedostojnih reči i postupaka.

    „Nadamo se da će nadležni organi reagovati, kako se ovakve poruke i pretnje vise nikada ne bi čule u našem javnom i političkom žživotu“, istakao je Čotrić.

    On je ukazao da je neverovatno to što društvene mreže objavljuju poruke „umobolnika spremnih da drugim ljudima pričine zlo“, saopštio je SPO.

    Objavom na društvenoj mreži Tviter Sibin Vukadinović, za koga pojedini mediji tvrde da je blizak saradnik Boška Obradovića, uvredio je maloletnu kćerku predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Njegov tvit osudili su brojni političari i ministri u Vladi Srbije. Kako navode, ponovnim napadom na Vučićevu decu, njegovi politički neistomišljenici prešli su sve granice. 

     
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Podrum ili parking – šta nam je potrebnije?

    Nekada su podrumske prostorije bile neizostavan deo svake stambene zgrade. Bile su korisne za skladištenje stvari koje nisu svakodnevno potrebne, poput sezonske garderobe, alata ili sportske opreme. […]