• Otvorena deonica Novi Beograd-Surčin autoputa „Miloš Veliki“

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Deonica auto-puta „Miloš Veliki“ od Novog Beograda do Surčina, duga osam kilometara, otvorena je danas u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

    Auto-put od Novog Beograda do Surčina biće najbrža veza tog dela Beograda, posebno Zemuna, sa auto-putem „Miloš Veliki“.

    Svečanom otvaranju prisustvuju premijerka Ana Brnabić, ambasadorka Kine u Beogradu Čen Bo, ministar građevinarstva Goran Vesić, ministar finansija Siniša Mali i gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić.

    Gradnja je počela krajem marta 2021. godine, a tom saobraćajnicom, koja ima urađenu i biciklističku stazu i trotoar za pešake, izlaz na auto-put „Miloš Veliki“ biće skraćen za oko 10 kilometara, jer više neće morati da idu preko auto-puta Beograd – Zagreb.

    Komercijalni ugovor za deonicu Novi Beograd – Surčin potpisan je sa kompanijom „Čajna komjunikejšns konstrakšn kompani“, a njegova vrednost je 70,5 miliona evra.

    Ta deonica auto-puta „Miloš Veliki“ je bila građevinski veoma zahtevna, jer prolazi kroz naseljeno područje.

    Vozači će moći da se uključe iz Vojvođanske i ulice i dr Ivana Ribara na Novom Beograd direktno na auto-put „Miloš Veliki“.

    Gradska magistralna saobraćajnica Novi Beograd – Surčin projektovana je za brzinu kretanja vozila od 80 kilometara na čas.

    Ima po tri trake, razdelni pojas od pet metara, pešačke staze širine po dva metra i bankine. Na trasi su izgrađena i tri mosta, jedan most-kanal i jedan nadvožnjak.

    Na samom početku trase gradske magistralne saobraćajnice imaju uključenja iz dve ulice na Novom Beogradu, a dalje put vodi kroz ravnicu ka prvoj petlji, odnosno čvoru „Surčin 1“, tipa „poludeteline“.

    Kraj ove deonice je kod sledeće velike petlje u Surčinu, posle koje počinje auto-put „Miloš Veliki“.

    Projekat je uradio Saobraćajni institut CIP.

    Vučić je ranije rekao da će kada auto-put Surčin – Novi Beograd bude završen da će od Beograda do Čačka moći da se stigne kolima za samo sat vremena.

    Deonica auto-puta „Miloš Veliki“ od Novog Beograda do Surčina, duga osam kilometara, otvorena je danas u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

     
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

    Direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović rekao je za RTS da će gas za privredu od maja biti jeftiniji za 15 odsto. Do kraja godine obećava i priključenje oko 70.000 domaćinstava na […]