Stari Foto: Maxpixel
Srbija

Ovo su uslovi za posetu staračkom domu

Izvor: 
FoNet Sub, 30/01/2021 - 18:11


Za posetu staračkom domu potrebno je da u poslednjih 14 dana nije bilo potvrđenih slučajeva kovida-19 kod korisnika i zaposlenih, da je korisnik kome se dozvoljava poseta kompletno vakcinisan, da je od poslednje doze prošlo najmanje sedam dana, kao i striktno poštovanje mera zaštite i preventivnih mera, saopštilo je Ministarstvo rada i socijalne zaštite.

 

Ukoliko je u prethodnom periodu u određenoj ustanovi prijavljena infekcija, uslov da se omoguće posete je odjavljivanje epidemije, a za to je potrebno da prođe dvostruki maksimalni inkubacioni period od poslednjeg prijavljenog slučaja, odnosno 28 dana, navodi se u saopštenju.
 
Odluku da se korisnicima ustanova za smeštaj starih koji su prošli kompletnu proceduru vakcinacije omoguće posete u kontrolisanim uslovima, uz poštovanje svih epidemioloških mera, juče je doneo Krizni štab.
 
Takva odluka doneta je na osnovu evidentnog smanjenja broja obolelih u Srbiji u poslednjim nedeljama i nakon sprovođenja vakcinacije korisnika domova za stare, zaključuje se u saopštenju. 
 MarketingNajnovije vesti