• Panić poručuje: Smestiću Kona u osuđeničku stolicu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    „Doktora Kona ću sigurno smestiti u osuđeničku stolicu da obrazloži sve što je do sada izjavio i šta je radio prethodnih 10 meseci. Možete da mu poručite da sam mu to obećao – on i ja“, tako najnoviju izjavu epidmiologa i člana Kriznog štaba u vezi sa smrtnošću i zaražavanjem lekara u Srbiji komentariše predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Rade Panić.  To je burna i emotivna reakcija na konstataciju doktora Kona izrečenu u intervjuu za portal Nova.rs: „Mi imamo neka saznanja, u okviru nekih klinika, da je do zaražavanja dolazilo uglavnom izvan bolnica. To bi trebalo oni koji rukovode tim kovid bolnicama da vrlo jasno kažu. Imamo i jednu uočenu situaciju, da je često dolazilo do zaražavanja na mestima gde se ispijala kafa i tih kratkih pauza“   

    Kon je u razgovoru za Nova.rs istakao da se problemu preminulih lekara treba temeljno posvetiti. Izneo je i niz okolnosti i detalja koje treba proanalizirati i utvrditi.

    “Strašne stvari. Odgovaraće, sigurno, ne samo za živote lekara, odgovaraće za živote svih građana Srbije. Ova smrtnost je morala da bude manja i u opštoj populaciji i među lekarima. Setite se samo slučaja stomatologa koji je optužen da se zarazio van radnog mesta, pokrajinski sekretar Zoran Gojković ga je lično optužio, a nakon toga se ispostavilo da je taj kolega zaražen na poslu. Niko se za to nije izvinio”, podseća nas Panić, kojeg je izjava doktora Kona očigledno uznemirila i potresla.

    “Doktru Konu da bude jasno, da sedi sa ljudima koji su najverovatnije, a dokazaće se to, učinili teško krivično delo ugrožavanja zdravlja i života građana Srbije, time što su lažiranim podacima dovodili u zabludu epidemiologe i sve lekare u Kriznom štabu. Doktor ko učestvuje u tom zločinu i sada mi je drago da su Marinika Tepić i advokat Todorić i njega uvrstili u one protiv kojih je podneta krivična prijava. Mi u Sindikatu lekara i farmaceuta ćemo razmotriti da naša prijava, koja će vrlo verovatno biti podneta, bude značajno opširnija i sa značajno više podataka o tome šta su gospoda u Kriznom štabu uradila”, kaže Panić.

    Predsednik Sindikata lekara i farmaceuta nastavlja u oštrom i emotivnom tonu.

    “U Kriznom štabu nemaju pojma o medicini. Slobodno me citirajte, da me tuže, da izađemo na sud, da dokažem da njihove diplome nisu validne. Ako su svoju diplomu smisleno stavili u službu zle politike, onda su šest puta odgovorniji, nego u slučaju da ne znaju medicinu. Jedno od ta dva je činjenica, treći razlog za ovo što rade ne postoji. Sram da ih bude”, poručuje Panić.

    On doktora Kona naziva i “oruđem vlasti” i “izdajnikom medicinske struke”.

    Opšrinije na portalu Nova.rs

     

    Doktora Kona ću sigurno smestiti u osuđeničku stolicu da obrazloži sve što je do sada izjavio i šta je radio prethodnih 10 meseci. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

    Direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović rekao je za RTS da će gas za privredu od maja biti jeftiniji za 15 odsto. Do kraja godine obećava i priključenje oko 70.000 domaćinstava na […]