Srbija

Pedeset miliona dinara od kršenja mera vlade, kažnjeno više od 500 penzionera

Izvor: 
Novosti Sre, 01/04/2020 - 09:13

Ukupno 1.049 novčanih kazni u iznosu od 51,268 miliona dinara izrekle su prekršajne sudije od 21. marta, kada su uvedene mere zabrane i ograničenja kretanja, pa sve do utorka.
 
Najviše kazni bilo je 29. marta - čak 207, u ukupnom iznosu od 10,3 miliona, pišu "Novosti".
 
Pred sudijama se dnevno nađe po stotinak i više ljudi koji krše policijski čas, kao i po šezdesetak starijih od 65, koji ne poštuju zabranu kretanja. Policija pojedince zatiče na ulici i po više puta, a ima čak i onih koji beže iz samoizolacije baš u vreme policijskog časa.
 
Zbog kršenja popodnevne i noćne zabrane kretanja dosad je procesuirano 542 ljudi, zbog kršenja naredbe o ograničenju kretanja starijih od 65 godina njih 506 i troje za šetanje po parku ili rekreativnoj površini.
 
I dok oni koji se oglušuju o ove mere države za sprečavanje širenja virusa korone plaćaju visoke kazne, građani koji ne poštuju samoizolaciju završavaju u karantinima pri posebnim pritvorskim jedinicama u Požarevcu, Vršcu i Pirotu. U utorak ih je bilo 138. Najviše u Zabeli - 61.
 
Među pritvorenicima koji su u utorak dospeli u Zabelu našao se i dvadesetogodišnji A. V. iz Negotina, kog je policija uhapsila u Svilajncu. Ne samo da ga prilikom kontrole nije pronašla na kućnoj adresi, već je A. V. kršio i policijski čas. Ovaj Negotinac zvanično se nalazi u samoizolaciji od 15. marta, kada je došao iz Beča. Osim što mu je određen jednomesečni pritvor zbog oglušenja o nalog da boravi u kući, protiv njega je podneta i prekršajna prijava zbog kršenja mere zabrane kretanja.
 MarketingNajnovije vesti