• Penzije jednom mesečno, korisnici penzija, privremene naknade i invalidna deca dobiće jednokratnu pomoć u iznosu od 4.000 dinara

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Penzije i druga prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja biće isplaćivana jednom mesečno, a korisnici penzija, korisnici privremene naknade i invalidna deca dobiće jednokratnu pomoć u iznosu od 4.000 dinara, usvojeno je danas na  predlog Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja na sednici Vlade Republike Srbije, saopšteno je iz Ministarstva  za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

    Isplata penzije i drugih prava odjednom za ceo mesec počeće od isplate za mesec mart 2020. godine.

    Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje izvršiće jednokratnu isplatu korisnicima penzija, korisnicima privremene naknade – invalidima rata druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti i invalidnoj deci – korisnicima privremene naknade kod Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, koji su ostvarili pravo zaključno sa 25. martom 2020. godine u iznosu od 4.000 dinara, a kojima će rešenja biti doneta nakon tog datuma.

    „Kao što je to rekao naš predsednik Aleksandar Vučić, briga o penzionerima mora da bude na visokom nivou, zato ćemo u narednom periodu nastaviti da se trudimo istim intenzitetom. Želimo da im, u ovim teškim uslovima, obezbedimo što bolje uslove za život i nivo zaštite na najvišem nivou, jer zdravlje naših građana nam je svima na prvom mestu “, rekao je ministar Zoran Đorđević.

     

    Penzije i druga prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja biće isplaćivana jednom mesečno, a korisnici penzija, korisnici privremene naknade i invalidna deca dobiće jednokratnu pomoć u iznosu od 4.000 dinara, usvojeno je danas na  predlog Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja na sednici Vlade Republike Srbije.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    U Srbiji dom košta od 400 do 4.802.000 evra

    Subotica je već tri godine prvi grad u Vojvodini po broju prodatih kuća, gde ih je od 2021. do 2023. prodato 3.152, a cene su bile od 1.000 do 245.000 evra. […]