• PETICIJA FRIZERA: Želimo pravo na rad!

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Srpski frizeri su pokrenuli onlajn peticiju kojom traže pravo na rad. I ova uslužna grana je žestoko pogođena pandemijom koronavirusa.

     

    „Frizerska struka i naš divni zanat trudi se od početka ove pandemije da preživi. Novi set pravila za rad koji stupa na snagu 4. decembra, u potpunosti bi uništio i onemogućio naš rad u budućnosti.

    Mi kao uslužna delatnost vršimo usluge kada ostatak građanstva završi sa svojim poslovima i ima vremena za odlazak kod frizera. Kako je najčešće vreme rada od 8 do 16 za većinu stanovništva, a po novim pravilima svi trebalo da radimo do 17 sati, sa neradnim vikendom, kako mislite da sa pet aktivnih sati nedeljno i svim postojećim pravilima zaradimo dovoljno za troškove, obaveze, porodicu i život.

    Strahujemo da nećemo moći preživeti, a kamoli da platimo dugove koje imamo prema državi, najmove za lokale i sve prateće, a tek kako zadržati zaposlene?! Mnogo je stvari koje moramo, a trudimo se da ih ispoštujemo.

    Došao je krajni trenutak da tražimo razumevanje i pomoć jer bićemo primorani da od 1. januara 2021. godine, gasimo naše poslove, a samim tim budućnost naših zaposlenih i nas samih.

    Mi ne želimo da budemo teret Republici Srbiji u ovim teškim vremenima – želimo razumevanje, pomoć i pravo na rad uz sve epidemiološke mere.“, kaže se u tekstu peticije.

    Peticiju su potpisali „Frizeri za  frizere“, a Savez frizera Srbije je podelio na društvenim mrežama.

     

     

    Srpski frizeri su pokrenuli onlajn peticiju kojom traže pravo na rad.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Treći dan potrage za dvogodišnjom Dankom Ilić

    Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić, nakon što je obustavljena pretraga terena, ušla je u treći dan. Policija je saopštila da nastavlja intenzivan operativan rad radi utvrđivanja svih […]