Frizer Foto: pxhere
Srbija

PETICIJA FRIZERA: Želimo pravo na rad!

Izvor: 
013info Sub, 05/12/2020 - 11:09

Srpski frizeri su pokrenuli onlajn peticiju kojom traže pravo na rad. I ova uslužna grana je žestoko pogođena pandemijom koronavirusa.

 

"Frizerska struka i naš divni zanat trudi se od početka ove pandemije da preživi. Novi set pravila za rad koji stupa na snagu 4. decembra, u potpunosti bi uništio i onemogućio naš rad u budućnosti.

Mi kao uslužna delatnost vršimo usluge kada ostatak građanstva završi sa svojim poslovima i ima vremena za odlazak kod frizera. Kako je najčešće vreme rada od 8 do 16 za većinu stanovništva, a po novim pravilima svi trebalo da radimo do 17 sati, sa neradnim vikendom, kako mislite da sa pet aktivnih sati nedeljno i svim postojećim pravilima zaradimo dovoljno za troškove, obaveze, porodicu i život.

Strahujemo da nećemo moći preživeti, a kamoli da platimo dugove koje imamo prema državi, najmove za lokale i sve prateće, a tek kako zadržati zaposlene?! Mnogo je stvari koje moramo, a trudimo se da ih ispoštujemo.

Došao je krajni trenutak da tražimo razumevanje i pomoć jer bićemo primorani da od 1. januara 2021. godine, gasimo naše poslove, a samim tim budućnost naših zaposlenih i nas samih.

Mi ne želimo da budemo teret Republici Srbiji u ovim teškim vremenima – želimo razumevanje, pomoć i pravo na rad uz sve epidemiološke mere.", kaže se u tekstu peticije.

Peticiju su potpisali "Frizeri za  frizere", a Savez frizera Srbije je podelio na društvenim mrežama.

 

 
MarketingNajnovije vesti