kompjuter Foto: pixabay
Srbija

PKS pozvala privrednike da koriste besplatnu platformu za onlajn razmenu dokumenata

Izvor: 
Beta Sre, 15/04/2020 - 12:20


Privredna komora Srbije (PKS) pozvala je danas privrednike da se besplatno registruju na inovativnu Verto platformu, kako bi olakšali procese slanja i prijema dokumenata, prvenstveno faktura, ugovora i otpremnica, a istovremeno uštedeli novac i vreme.

Verto je platforma za sigurnu i efikasnu razmenu dokumenata, koja zamenjuje tradicionalne načine isporuke, uz uštedu vremena i troškova za kompanije, a njeni kreatori omogućili su besplatno korišćenje radi podrške privredi i olakšanja poslovanja otežanog trenutnom krizom zbog pandemije virusa korona, navedeno je u saopštenju.
 
Kako je istaknuto, Verto platforma, realizovana uz podršku PKS, unapređuje, odnosno potpuno zamenjuje procese štampe, potpisa, skeniranja, skladištenja, slanja i kompletnog upravljanja dokumentima.
 
U PKS su naveli da na godišnjem nivou, javne i privatne institucije u Srbiji štampaju i do pet miliona dokumenata.
 
Prosečan trgovinski lanac proizvede dva i po miliona dokumenata godišnje, pri čemu, samo za štampu, trošak iznosi 150.000 evra.
 
Celokupno upravljanje, obrada i slanje dokumenata, pored finansijskih, stvara i dodatne izazove - otežano, dugogodišnje arhiviranje obimne dokumentacije, smanjenu produktivnost zbog spore obrade i pretrage dokumenata uz naporan manuelni rad, kao i narušavanje životne sredine, usled ogromnih količina materijala.
 
Ukazano je i da je efikasnost isporuke dokumenata neretko spora i neuspešna, jer organizacije nemaju adekvatnu potvrdu o isporuci, zbog čega ne mogu biti sigurne da je pošiljka dospela na pravo mesto.
 
Verto platforma zbog toga kompanijama pojednostavljuje čitave procese upravljanja dokumentima, istovremeno omogućavajući i potvrdu prijema dokumenata, saopštila je PKS.
 MarketingNajnovije vesti