Covid 19 Foto: pixabay
Srbija

Počeli radovi na izgradnji nove bolnice za obolele od Kovida-19

Izvor: 
RTS Ned, 05/04/2020 - 08:23

Rekonstrukcija postojećeg i izgradnja dela objekta koji će biti nova bolnica namenjena pacijentima obolelim od Kovida-19, kapaciteta 70 kreveta, započela je u krugu Vojnomedicinskog centra Karaburma u Beogradu.

Kompletna rekonstrukcija tog objekta i izgradnja novog dela objekta donacija je firme "Termomont" i partnera, a imajući u vidu njegovu namenu i hitnost gradnje, radnici će radove izvoditi u tri smene, 24 časa dnevno, kako bi do 21. aprila objekat bio završen.

Vlasnik i direktor firme "Termomont" Dejan Burčul istakao je da je u skladu sa potrebama Ministarstva odbrane ta firma, sa partnerima, odlučila da u vidu donacije potpuno rekonstruiše i dogradi novi deo objekta za bolnicu u krugu VMC Karaburma.

"Reč je o rekonstrukciji objekta od 1.000 kvadrata i dogradnja više od 300 kvadrata objekta, gde će biti izgrađena i nova pristupna saobraćajnica u dužini oko 200 metara", naglasio je direktor "Termomonta" dodajući da je zbog kratkih rokova reč o ni malo lakom zadatku.

Istakao je da se sa radovima počelo jutros, a zbog kratkog roka za završetak radova, na objektu će se raditi u tri smene, 24 časa dnevno, svakog dana, a objekat će biti gotov do 21. aprila ove godine.

"U skladu sa taktičko-tehničkim zahtevima koje smo dobili, vrednost donacije je oko 30 miliona dinara", naglasio je direktor firme "Termomont" Dejan Burčul.

Upravnik Vojnomedicinskog centra Karaburma, potpukovnik Milan Mladenović, istakao je da je u toku rekonstrukcija objekta za potrebe novih smeštajnih kapaciteta za lečenje pacijenata obolelih od Kovid-19.

"Planirano je da objekat ima mogućnost zbrinjavanja oko 70 pacijenata obolelih od korinevirusa čija je klinička slika lakša i srednje teška", naglasio je potpukovnik Mladenović.

Prema njegovim rečima, radovi na tom bolničkom objektu su u toku i čim budu završeni, pristupiće se opremanju medicinskom opremom i potrebnim sredstvima za rad, nakon čega je predviđen prijem prvih pacijenata.

 
 MarketingNajnovije vesti