Saobraćajna policija Foto: MUP Srbije
Srbija

Pojačana kontrola saobraćaja u Beogradu, za četiri sata iz saobraćaja isključena 52 vozila

Izvor: 
013info Uto, 30/03/2021 - 16:18

Pripadnici saobraćajne policije u Beogradu u toku akcije pojačane kontrole saobraćaja uz upotrebu vozila opremljenih kamerama i savremenim  informacionim sistemima danas su za samo četiri sata iz saobraćaja isključili 52 vozila kojima je istekla registraciona nalepnica.  

 

Zamenik načelnika Uprave saobraćajne policije Boban Milinković istakao je da će saobraćajna policija u narednom periodu sprovoditi pojačanu kontrolu uz upotrebu ovih vozila, koja doprinose većoj efikasnosti u otkrivanju prekršaja. 

 

Milinković je precizirao da je u prva četiri sata kontrole pored prekršaja isteka registracione nalepnice, otkriveno i pet prekršaja nekorišćenje sigurnosnog pojasa, dva vozača su sankcionisana zbog vožnje bez vozačke dozvole, dok su dvojica prekršajno kažnjena zbog nepropisnog preticanja.

 

Vozila opremljena modernom i savremenom tehnologijom, između ostalog, omogućavaju policijskim službenicima da direktno iz automobila provere lica i vozila.

 

Takođe, vozila imaju ugrađen sistem prepoznavanja tablica i njihovo upoređivanje sa bazom nestalih i neregistrovanih vozila, komunikaciju i uspostavljanje video-veze sa kolegama, kao pristup sistemu video-nadzora, kao i GPS navigaciju patrolnih jedinica kako bi brzo i pravovremeno stigle na lice mesta.

 

 
MarketingNajnovije vesti