Foto: Vlada Vojvodine
Srbija

Pokrajinska vlada donirala novac za opremanje šest bolnica

Izvor: 
Vlada Vojvodine Čet, 17/11/2016 - 12:29

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević uručili su u sredu, 16. novembra, ugovore predstavnicima zdravstvenih institucija, koje su ostvarili pravo na bespovratna sredstva za finansiranje i sufinansiranje projekata na konkursima Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

Uručenju ugovora o dodeli sredstava prisustvovao je i pokrajinski sekretar za zdravstvo doc. dr Zoran Gojković.

Vrednost ovih ugovora iznosi 45,9 miliona dinara, koji će biti utrošeni za opremanje opštih bolnica u Senti, Vrbasu i Vršcu, Specijalne bolnice za plućne bolesti u Beloj Crkvi, Kliničkog centra Vojvodine i Instituta za plućne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici.

Predsednik Mirović je prilikom uručivanja ugovora direktorima pomenutih zdravstvenih institucija, na svečanosti u upravnoj zgradi Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu, istakao da je ulaganje u zdravstvo apsolutni prioritet Pokrajinske vlade o čemu svedoče i današnji ugovori namenjeni unapređivanju ove oblasti.

Mirović je rekao da će se ova podrška odvijati kontinuirano na nivou cele pokrajine, i naglasio da sa dozom optimizma gleda i na početak izgradnje B i C bloka Kliničkog centra Vojvodine, na čemu će se raditi svakodnevno u naredne četiri godine. Predsednik Pokrajinske vlade je naveo značaj rešavanja pitanja Opšte bolnice Pančevo, kao i da će rezultati u zdravstvu biti vidljivi i kroz opremanje angio-sala u pokrajini. Ono što predstoji, jeste rešavanje nedostatka kadrova i novih zapošljavanja zdravstvenih radnika, koje je ministar zdravlja odobrio, obavestio je Mirović ovom prilikom u Kliničkom centru Vojvodine.Marketing

Najnovije vesti