• Pokrenuta istraga protiv Levijatana zbog upada i pokušaja oduzimanja psa od romske porodice

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Nakon što je u javnost dospeo snimak kako grupa mladića iz organizacije „Levijatan“ upada na posed romske porodice Garip na Dorćolu i uz brutalne pretnje i psovke odvodi njihovog psa, formiran je predmet u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

    Snimak koji je uznemirio javnost objavljen je i na zvaničnoj stranici „Levijatana“, prenosi Blic.
     
    Reagovala je i policija, pa je porodica Garip juče odvedena u policijsku stanicu kako bi u svojstvu oštećenog dala izjavu, nakon čega je reagovalo i nadležno tužilaštvo.
     
    „Provere su u toku, formiran je predmet i trenutno se prikupljaju dokazi“, potvrđeno je za Blic iz Prvog osnovnog tužilaštva u Beogradu.
     
    „Policija ih je pozvala da daju iskaze kao oštećeni, inače mi ćemo i pored toga podneti krivičnu prijavu. Ovde je u pitanju nasilničko ponašanje učinjeno u organizovanoj grupi, s obzirom na to da imaju registrovano udruženje i deluju u hijerarhiji. Krivičnik zakonik je izričit i na tužilaštvu je da dalje utvrđuje činjenice“, najavljuje advokat porodice Dragoslav Ljubičanović.
     
    Kako je objasnio, već sa snimka se može zaključiti da je došlo do izvršenja krivičnih dela, a što se tiče optužbi „Levijatana“ da je pas korišćen u borbama, advokat kaže da će se životinja veštačiti i lako će se utvrditi da li je maltretirana na bilo koji način. Međutim, podvlači da „niko u 21. veku nema prava da se tako ponaša, ponižava ljude, preti deci, snima ih i još to objavljuje da bude viralno“.
     
    Sporni snimak i divljačko ponašanje mladića koji su došli u improvizovani objekat u kom stanuje porodica Garip – otac invalid, trudna ćerka i tri maloletna sina, postao je viralan ubrzo nakon objavljivanja. Prema nezvaničnim informacijama, do incidenta je došlo jer je „Levijatan“ navodno saznao da je životinja ukradena i da ta porodica i druge pse krade kako bi ih dalje prodavala i davala u borbe.
     
    Umesto da slučaj prijave nadležnima, članovi „Levijatana“ upali su na posed i uz viku i dreku, pretećim tonom, psovkama i uvredama obratili se maloletnicima i njihovom ocu, a zatim su nameravali da odvedu staforda. Posebno je interesantno da u dvorištu porodice Garip živi još nekoliko mešanaca, koji „Levijatanu“ nisu bili interesantni, tako da su ih ostavili.
     
    Levijatan: Svi akteri hajke biće procesuirani
     
    „Pas za borbe je oduzet iz romskog naselja na Dorćolu koje je na livadi. Nakon toga neki bezočno lažu“, poručili su u „Levijatanu“ na svojoj fejsbuk stranici. 
     
    Kako su dodali u postu, „svi akteri hajke protiv Levijatana će biti procesuirani“. 
     
    „Poslednji atom ćemo uložiti u to“, naveli su, između ostalog, u postu.
     
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Isplata stipendija i kredita za učenike i studente

    Ministarstvo prosvete Vlade Republike Srbije obaveštava učenike i studente korisnike stipendija za izuzetno nadarene učenike da isplata pete i šeste mesečne rate ovih stipendija za školsku […]

    Leto do ponedeljka, temperature i do 30 stepeni

    U Srbiji će temperatura do ponedeljka imati letnje vrednosti, do 30 stepeni. Danas će biti pretežno sunčano, a krajem dana moguća je prolazna, umerena oblačnost. Najviša temperatura daleko od […]