• Policajka bliska kavačkom klanu ponovo osuđena na kaznu ispod zakonskog minimuma

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Policajka Marija Nikolić je u ponovljenom postupku osuđena na godinu dana kućnog zatvora jer je nakon ubistva člana kavačkog klana iznela iz kola njegov pištolj i bacila ga u kontejner.
     
    Ova presuda nije konačna i na nju mogu da se žale i tužilaštvo i advokati. Nikolić je ranije već osuđena na istu kaznu, ali je Apelacioni sud u Beogradu ukinuo tu odluku i zahtevao da se suđenje ponovi, prenosi KRIK.
     
    Kako prenosi KRIK, Nikolić je bila u automobilu sa svojim kumom Davorinom Baltićem, bitnim članom kavačkog kriminalnog klana, kada je on ubijen 1. januara 2018. godine u garaži zgrade u Beogradu. Nakon pucnjave, ona je uzela njegov pištolj, iznela ga iz kola i bacila u kontejner.
     
    Zbog toga u januaru ove godine osuđena na godinu dana kućnog zatvora – kaznu dvostruko manju od minimalne kazne propisane zakonom. Sudija Višeg suda u Beogradu Zoran Božović rekao je tada da je ovakvu odluku doneo uzimajući u obzir to da je Nikolić u trenutku kada je iznela i bacila pištolj bila u stanju smanjene uračunljivosti. On joj nije izrekao zabranu rada u policiji, jer tužilac to nije ni tražio, piše KRIK.
     
    Ovu presudu ukinuo je potom Apelacioni sud u Beogradu i suđenje vratio na početak. Sudija Božović juče je doneo novu presudu, istovetnu onoj iz januara – Nikolić je ponovo osudio ispod zakonskog minimuma, na godinu dana kućnog zatvora.
     
    Advokat Denis Bećirić koji je branio Nikolić rekao je za KRIK da kazna ispod zakonskog minimuma nije problematična i dodao da se tužilaštvo nakon prve presude nije žalilo na visinu kazne.
     
    Ova presuda nije konačna i na nju mogu da se žale Apelacionom sudu i odbrana i tužilaštvo.
     
    Nikolić se na sudu branila da je bila uplašena za svoj život. Neposredno pre nego što je pištolj iznela iz kola, dvojica maskiranih napadača pucala su na automobil u kome je bila na mestu suvozača – Baltić je ubijen, dok je ona prošla bez povreda.
     
    Ispričala je da je Baltić bio njen kum, ali da nije znala da je kriminalac kog je srpska policija označila kao člana kavačkog klana. Rekla je da je na dan ubistva išla sa njim do Kopaonika, jer je on imao sastanak, kao i da su se potom vratili u Beograd.
     
    Novinari KRIK-a objavili su fotografiju na kojoj se vidi da su se Baltić i Nikolić tog dana na Kopaoniku sreli sa članom navijačke grupe „Janjičari“, koja kasnije menja naziv u „Principi”, a koja je bliska kavačkom klanu. Razlog njihovog sastanka ostao je nepoznat. Tužilaštvo nije ispitivalo veze Nikolić sa kriminalnim klanovima.
     
    Kako piše KRIK, ovo je samo jedna od otkrivenih veza koje je kavački klan imao u policiji.
     
    Ceo tekst možete pročitati na sajtu KRIK-a.
     

     

    Policajka Marija Nikolić je u ponovljenom postupku osuđena na godinu dana kućnog zatvora jer je nakon ubistva člana kavačkog klana iznela iz kola njegov pištolj i bacila ga u kontejner.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija