Srbija

Policija vratila oko 450 migranata u kampove i prihvatne centre

Izvor: 
RTS/MUP Sub, 28/11/2020 - 10:50

U akciji policije na prostoru opština Vršac i Novi Kneževac, od Vatina do sela Majdan, pronađeno je oko 450 migranata. Resorni ministar Aleksandar Vulin je rekao da će svi migranti biti premešteni u kampove i prihvatne centre.

Aleksandar Vulin je s direktorom policije Vladimirom Rebićem i republičkim komesarom za izbeglice i migracije Vladimirom Cucićem obišao policijske službenike koji su jutros sproveli akciju pronalaska 450 ilegalnih migranata na teritoriji opštine Novi Kneževac.

"Ovde je bilo male dece, žena, ovde je bilo svih onih koji ne smeju i ne treba da budu van naših kampova. Moramo da vodimo računa o njihovom zdravlju, kao što moramo da vodimo računa o zdravlju svih naših građana. U vreme kovida, u vreme ove epidemije nijedan migrant ne sme da bude van prihvatnih centara, gde im je obezbeđeno sve što im je potrebno, gde im je obezbeđena i medicinska zaštita", rekao je Vulin.

Istakao je da pripadnici MUP-a vode računa o dostojanstvu svakog ljudskog bića koje se nađe u Srbiji, ali i da oni moraju voditi računa o zakonima i pravilima koje važe, jer je, kako je istakao, zakon jednak za sve.

"Smatramo da smo na ovaj način poboljšali bezbednost na ovom prostoru i naravno da će MUP učiniti sve da se u Srbiji poštuje zakon i da naš svakodnevni način života ni na koji način ne bude poremećen", zaključio je Vulin. Predsednik Opštine Novi Kneževac dr Radovan Uverić zahvalio se ministru unutrašnjih poslova Aleksandru Vulinu, direktoru policije Vladimiru Rebiću i svim policijskim službenicima koji su izveli jutrošnju akciju u opštini Novi Kneževac, u selima Majdan i Rabe.

Uverić je poručio da je ta akcija za opštinu Novi Kneževac od velikog značaja kao i da očekuje sličnu saradnju, ukoliko se migranti budu okupili opet u većem broju.

 


MarketingNajnovije vesti