• Policijskom kontrolom autobusa otkriveno preko 3.500 prekršaja

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Saobraćajna policija je tokom prošlonedeljne kontrole 4.189 autobusa koji prevoze putnike u unutrašnjem i međunarodnom prevozu, otkrila 3.591 prekršaj.

    Najveći broj prekršaja, ukupno 1.493, odnosio se na prekoračenje vremena upravljanja i odmora vozača, kao i druge nepravilnosti sa tahografom, dok je zbog neposedovanja odgovarajuće dokumentacije sankcionisano 636 vozača, saopštio je MUP.

    Navodi se da je zbog prekoračenja brzine sankcionisno 45 vozača autobusa, a zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa 381.

    Saobraćajna policija otkrila je više slučajeva drastičnog kršenja propisa od strane vozača autobusa.

    U loznici je 18. jula kontrolisala autobus turskog prevoznika koji je prevozio oko 30 putnika na relaciji Istanbul – Sarajevo i tom prilikom otkrila 15 prekršaja vozača i 12 pravnog lica – prevoznika.

    Sačinjeni su prekršajni nalozi, a ukupan iznos novčanih kazni je 1.470.000 dinara. Vozač autobusa isključen je iz saobraćaja, a prevoznik je po putnike poslao drugog vozača.

    Pored toga, 19. jula kod Dimitrovgrada kontrolisan je autobus turskog prevoznika koji je prevozio 47 putnika na relaciji Budimpešta – Istanbul.

    Otkriveno je 18 prekršaja vozača i 17 pravnog lica – prevoznika, sačinjeni su prekršajni nalozi, a ukupan iznos novčanih kazni bio je 2.590.000 dinara.

    Vozač autobusa isključen je iz saobraćaja, a s obzirom da se radilo o višečlanoj posadi, nakon plaćanja novčanih kazni, drugi vozač nastavio je sa prevozom putnika.

    Tokom trajanja akcije, nije se dogodila nijedna teža saobraćajna nezgoda s učešćem autobusa.

     

    Saobraćajna policija je tokom prošlonedeljne kontrole 4.189 autobusa koji prevoze putnike u unutrašnjem i međunarodnom prevozu, otkrila 3.591 prekršaj.

     
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija