• Poljoprivrednici nezadovoljni pregovorima u Vladi

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Predstavnici više poljoprivrednih udruženja razgovarali su u Vladi Srbije sa premijerkom Anom Brnabić i predsednikom Odbora za poljoprivredu i Narodne seljačke stranke Marijanom Rističevićem, a posle sastanka su izjavili da nisu zadovoljni razgovorom jer, kako su rekli, nije ispunjen nijedan njihov zahtev.

    Poljoprivrednik Milan Pajić iz Udruženja proizvođača „Naše mleko“ rekao je novinarima da obećanja koja su nagoveštavana nisu ispunjena.“Rečeno nam je da su nam zahtevi suviše veliki“, naveo je on i dodao da će sutra biti organizovani protesti poljoprivrednika.

    Đoka Ćurčić ispred Udruženja „Inicijativa opstanak poljoprivrede“ je precizirao da će protesti početi sutra popodne, da će se održavati od Subotice do Kraljeva a, ako ne bude odgovora, da razmišljaju o tome da u četvrtak krenu za Beograd.

    Matković Miroslav iz „Udruženja poljoprivrednih proizvođača Subotice“ ocenio je „da ih Vlada Srbije ucenjuje“, jer kako je rekao moraju međusobno da se bore ratari sa stočarima kako bi opstali. „Ovo je naš zajednički problem i svi bi trebalo da se ujedinimo“, rekao je Matković.

    Prema onome što su poljpoprivrednici ranije saopštavali traže, između ostalog, da se utvrdi minimalna otkupna cena mleka od 78 dinara po litru plus PDV, zatim subvencije po hektaru od minimum 35.000 dinara, premije za mleko 20 dinara po litru, umanjenje akcize na dizel gorivo.

     

    Predstavnici više poljoprivrednih udruženja razgovarali su u Vladi Srbije sa premijerkom

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    U Srbiji dom košta od 400 do 4.802.000 evra

    Subotica je već tri godine prvi grad u Vojvodini po broju prodatih kuća, gde ih je od 2021. do 2023. prodato 3.152, a cene su bile od 1.000 do 245.000 evra. […]