Gorivo na pumpi Foto: Rawpixel
Srbija

POMOĆNIK MINISTARKE: Nema restrikcija u isporuci nafte i naftnih derivata

Izvor: 
013info Pet, 04/03/2022 - 16:02Pomoćnik ministarke rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije Raša Kojčić saopštio je danas da su objave na društvenim mrežama o restrikcijama i ograničenjima u isporuci naftnih derivata neutemeljene i neistinite jer Srbija nema nikakvih problema sa snabdevanjem i isporukom derivata.

 

Kojčić je u izjavi za agenciju Tanjug naglasio da su država i naftne kompanije obezbedile dovoljne količine nafte i naftnih derivata za potrebe našeg tržišta i nema, niti će biti, bilo kakvih ograničenja u isporuci.

Prema njegovim rečima, ukoliko je neka kompanija uvela restrikcije i ograničenja, tržišna inspekcija će to proveriti i postupiti u skladu sa zakonom.

Nema nikakvih potreba za stvaranjem zaliha jer u Srbiji nema nikakvih problema sa snabdevanjem i isporukom nafte i naftnih derivata i svega ima u dovoljnim količinama, poručio je on.

Pomoćnik ministarke je objasnio da se derivati prodaju po ograničenim cenama na osnovu Uredbe Vlade Srbije o ograničavanju cena naftnih derivata, koja je doneta kako bi se zaštitili potrošači.

 

 
MarketingNajnovije vesti