wikimedia
Srbija

Popović: Za desetak dana rezultati validacije vakcina sa Torlaka

Izvor: 
Tanjug Pon, 10/05/2021 - 10:18











Ministar u Vladi Srbije Nenad Popović izjavio je danas da se 2.000 bočica vakcine Sputnjik Ve koje su proizvedene na Torlaku na validaciji u ruskom Insitutu "Gamaleja" i u narednih 10 dana znaće se rezultati.

Popović je, gostujući na TV Prva, izrazio nadu da će rezultati biti odlični. On je naveo da će bočice posle toga biti vraćene u Srbiju i da će moći da se koriste.

Popović je rekao da se očekuje da supstanca za proizvodnju vakcine od kraja maja ili pocetkom juna počne da stiže na svake dve nedelje i da Torlak počne proizvodnju Sputnjika Ve.

On je naveo da će to biti namenjeno primarno za Srbiju, ali je ukazao da moramo da pomognemo svima u regionu.

Popović je rekao da je to prva faza proizvodnje, u kojoj se supstance dobijaju iz Rusije, transportuju, bočice se pune i distribiraju iz Srbije.

Kada je reč o punom ciklusu proizvodnje, Popović je naveo da će u maju, najkasnije početkom juna početi izrada studije izvodljivosti koja će biti gotova do kraja godine i tada će se znati šta je potrebno za pun ciklus proizvodnje.

Popović je izrazio nadu da će pun ciklus proizvodnje biti moguć sledeće godine, navodeći da će za to biti potrebna nova oprema vredna nekoliko desetina miliona evra, koja će biti nabavljena uz pomoć Vlade Srbije i predsednika Aleksandra Vučića.








Marketing



Najnovije vesti