• Portal Objektiv proglašen krivim zbog vređanja Marka Vidojkovića i njegove supruge. Vidojković se žalio na presudu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Portal Objektiv je prvostepenom presudom Višeg suda u Beogradu proglašen krivim zbog povrede dostojanstva i prava na privatnost Marka Vidojkovića i njegove supruge Đurđije.

     

    Nadoknada za štetu i duševni bol određena je na 260.000 dinara, prenosi Cenzolovka.

    Odštetni zahtev bio je 400.000 dinara.
     
    Poznati pisac, satiričar i novinar žalio se na presudu Apelacionom sudu.
     
    „Nema šanse da se bez borbe pomirimo sa sumom manjom od one koju smo tražili. Javnost mora da zna kakvim se sredstvima režim služi, dokle su spremni da idu, ali mora da zna i da će o Vidojkoviće slomiti zube svako ko pokuša nešto slično“, poručio je.
     
    Vidojković je tužio Objektiv pre godinu dana zbog fotografije i teksta objavljenih 8. maja 2021. godine, u kom je nazvan pedofilom, a njegova supruga proglašena žrtvom pedofilije.
     
    Zbog tih hajki i pretnji smrću i ugrožavanja njegove bezbednosti i bezbednosti njegove porodice, Marko Vidojković je bio prinuđen da napusti Srbiju i skloni se na tajno mesto na kome neće morati da živi kao u zatvoru.
     
    Tekst je i dan-danas dostupan na tom portalu, a bio je uvod u jednu od mnogobrojnih hajki, pretnji i uvreda na društvenim mrežama kojima je Vidojković već godinama izložen.

    Prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu povodom teksta u Objektivu doneta je „zbog pretrpljenih duševnih bolova usled povrede dostojanstva ličnosti, časti i ugleda, kao i povrede prava na privatnost, jer je portal u istom tekstu bez dozvole objavio fotografije supružnika“.

    Vidojković tvrdi da sud nije do kraja utvrdio činjenično stanje jer se nisu bavili time da li je Objektiv objavio tekst sa isključivom namerom da napadne njegovu čast i ugled, kao i čast i ugled njegove supruge, već samo da nepotpisani autor teksta nije postupao u skladu sa dužnom novinarskom pažnjom i tako spornim tekstom i fotografijama povredio prava bračnog para.

    „Samim tim, presuđena suma nije adekvatna u odnosu na težinu skandaloznog postupka režimskog glasila. Mi nismo frikovi koji traže milione za odštetu, znajući da ih neće dobiti“, kaže Vidojković.

     

    Portal Objektiv je prvostepenom presudom Višeg suda u Beogradu proglašen krivim zbog povrede dostojanstva i prava na privatnost Marka Vidojkovića i njegove supruge Đurđije.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija