• Pošta širi i digitalizuje usluge osiguranja

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević, govorio je danas o ulozi Pošte kao generatora rasta tržišta osiguranja, na Petoj konferenciji „Srpski dani osiguranja” u Aranđelovcu i tom prilokom najavio širenje i digitalizaciju usluga Pošte u segmentu osiguranja – kako onih koje su korisnicima već dostupne na šalterima pošta, poput putničkog zdravstvenog osiguranja, kombinovanog osiguranja domaćinstva, zelenog kartona, osiguranja pomoći na putu i osiguranja od auto-nezgode, tako i uvođenje novih digitalnih usluga.

    „Digitalizacija, kao razvojni prioritet Pošte Srbije, ima za cilj uvođenje elektronskih mogućnosti za realizaciju kako klasičnih, tako i inovativnih usluga pošte, u skladu sa savremenim potrebama građana. Aplikativna rešenja će, između ostalog, omogućiti da građani iz svojih domova organizuju slanje i prijem pošiljaka, plaćanje prinadležnosti, slanje eTelegrama i eČestitki. Uz to, uvođenje paketomata će omogućiti fleksibilnost rokova i lokacija za prijem pošiljaka dok za potrebe privrede radimo na realizaciji projekta eArhiviranja. Istovremeno, segment osiguranja, u kom je Pošta Srbije prisutna već nekoliko godina kroz saradnju sa Dunav osiguranjem, čije usluge su građanima dostupne na šalterima pošta, ocenjen je kao jedan od poslovnih prioriteta imajući u vidu rast prakse u razvijenim evropskim zemljama gde se osiguranje približava klijentima upravo preko poštanskih operatora. Zato ćemo zajedno sa partnerima iz delatnosti osiguranja raditi na tome da čitav spektar, kako trenutno dostupnih, tako i novih usluga osiguranja, građanima bude dostupan i putem digitalnih rešenja, pri čemu su prednosti za Poštu upotpunjenje asortimana usluga, optimizacija korišćenja resursa i povećanje profitabilnosti. Istovremeno, na ovaj način, osiguravači svoje proizvode čine
    dostupnijim, čime se popularizuju usluge osiguranja i povećava njihova prodaja“, rekao je Zoran Đorđević.

    Najveći regionalni skup iz oblasti osiguranja „Srpski dani osiguranja” održava se danas i sutra, uz učešće predstavnika relevantnih ministarstava, Narodne banke Srbije, osuguravajućih kompanija i stručnjaka iz oblasti osiguranja.

    Vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević, govorio je danas o ulozi Pošte kao generatora rasta tržišta osiguranja, na Petoj konferenciji „Srpski dani osiguranja” u Aranđelovcu i tom prilokom najavio širenje i digitalizaciju usluga Pošte u segmentu osiguranja – kako onih koje su korisnicima već dostupne na šalterima pošta, poput putničkog zdravstvenog osiguranja, kombinovanog osiguranja domaćinstva, zelenog kartona, osiguranja pomoći na putu i osiguranja od auto-nezgode, tako i uvođenje novih digitalnih usluga.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Podrum ili parking – šta nam je potrebnije?

    Nekada su podrumske prostorije bile neizostavan deo svake stambene zgrade. Bile su korisne za skladištenje stvari koje nisu svakodnevno potrebne, poput sezonske garderobe, alata ili sportske opreme. […]