Photo: Pexels
Srbija

Poverenik apelovao na građane da proveravaju vesti sa društvenih mreža

Izvor: 
Beta Sre, 01/04/2020 - 12:46

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Milan Marinović, oštro je danas osudio pojavu lažnih vesti koje se putem društvenih mreža šire ovih dana i apelovao na građane da, koliko god mogu, provere tačnost informacije.

Marinović je reagovao na jučerašnju lažnu vest o trenutku započinjanja dvadesetčetvoročasovnog policijskog časa i pozvao građane da sve vesti koje se šire društvenim mrežama ne prihvataju olako, već da koliko su u mogućnosti, provere istinitosti navoda iz tih vesti.

„Širenjem lažnih vesti ne čini se nikakvo dobro našim građanima već se samo doprinosi širenju panike i nespokojstva, i to u trenutku kada su građani već dovoljno napeti zbog toga što trpe brojna ograničenja kao posledicu sprovođenja mera nadležnih u situaciji izazvanoj pandemijom korona virusa“, saopštio je Marinović.

Istovremeno, Poverenik je apelovao na nadležne organe da na svaku pojavu lažnih vesti adekvatno reaguju, u skladu sa svojim ovlašćenjima, a da osobe koje šire lažne vesti otkriju i procesuiraju.

 

 MarketingNajnovije vesti