Foto: Haljackey
Srbija

Povoljnije vremenske prilike, radovi na više deonica

Izvor: 
Tanjug Pon, 26/10/2020 - 09:04
Vozače ovog prvog radnog dana u poslednjoj nedelji oktobra očekuju nešto povoljnije vremenske prilike i sa uglavnom suvim kolovozima, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Pojačan intenzitet saobraćaja treba očekivati na prilaznim putevima većih gradova, kao i na gradskim saobraćajnicama.

Magla i sumaglica smanjuju vidljivost na deonicama koje prolaze kroz stenske useke i klisure kao i na mostovima, pa se vozačima savetuje veću opreznost za volanom.

Radovi na putevima, mogućnost pojave magle

Putevi Srbije saopštili su danas da se na više deonica u Srbiji obavljaju radovi, zbog čega je izmenjen režim saobraćaja, kao i da postoji mogućnost pojave magle na putevima.

Na auto-putu E-75, na petlji "Mali Požarevac" obavljaju se radovi na rehabilitaciji kolovoza, u smeru Niš-Beograd.

Danas i sutra od 19 do 6 časova za saobraćaj će biti zatvoren krak petlje - isključenje sa auto-puta, u smeru Niš-Mali Požarevac, a alternativni put je petlja "Vrčin".

Danas i sutra od 7 do 18 časova na kraku petlje, na uključenju na auto-put u smeru Mali Požarevac-Beograd, u zoni radova, saobraćaj će se odvijati na suženom delu kolovoza.

Alternativa je državni put II A reda broj 149, Mladenovac - Sopot - Avala.

Na auto-putu E-80, zbog pojave magle smanjena je vidljivost na 100 metara u zoni tunela Progon i Pržojna Padina.

Postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

Na auto-putu E-75, na petlji "Aleksinac" do 30. oktobra se obavljaju radovi na rekonstrukciji kolovoza.

U toku izvođenja radova petlja "Aleksinac" je zatvorena za saobraćaj - uključenje i isključenje sa auto-puta. Alternativni putni pravac je petlja "Aleksinački rudnici".

U ulici Carice Jelene u Batajnici, do 31. oktobra traju radovi na redovnom održavanju putnog prelaza, na državnom putu II B reda broj 319. U toku izvođenja radova saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.

Na putu Kula (Bačka Topola) - Vrbas (Savino Selo), do 21. novembra traju radovi na pojačanom održavanju, uz naizmenično propuštanje vozila.

Na naplatnim stanicama na autoputevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila.

Prema informacijama Uprave granične policije u 07.30 časova na graničnom prelazu Horgoš, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 90 minuta, na Kelebiji kamioni čekaju oko sat vremena, a na Batrovcima oko dva sata.
MarketingNajnovije vesti