• Poznato od čega zavisi kada će ko dobiti prvih 30 evra na račun

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    To što ste se za 60 evra državne pomoći prijavili prvog dana kada je počelo prijavljivanje, ne znači i da ćete prvi dobiti novac.

     

    Kako Blic navodi, mnogi građani očekivali su i juče uplatu od 3.527 dinara, s obzirom na to da su se prijavili 28. aprila, kada je i omogućena prijava preko portala. Ipak, to što ste bili prvi sa prijavom ne znači nužno da ćete prvi i dobiti novac na račun.
     
    Konkretno, redosled isplate zavisi od banke u kojoj imate račun. Ministarstvo finansija donosi odluku o bankama na koje će danas, sutra ili neki drugi dan uplatiti novac. Danas, recimo, može da ide uplata na račune u banci koju su građani najčešće prijavljivali, sutra na neku drugu…
     
    Ili danas, recimo, može da ide isplata građana čiji su računi u dve najveće banke, a sutra za one sa računima u 10 najmanjih banaka na tržištu.
     
    Do juče se za 30+30 evra prijavilo 3.814.000 građana. Prethodno je pomoć dobilo 1,7 miliona penzionera kao i građani koji primaju socijalnu pomoć.
     
    Juče je novac uplaćen na račune 640.000 građana, a danas bi trebalo na račune još 1.400.000 građana.
     
    Prijava, inače, traje sve do 15. maja. Isplata je najkasnije do 20. maja.
     
    Provera uplate
     
    Isplata prvih 30 evra pomoći države za one koji su se prijavili počela je juče, a oni koji su se prijavili, a nisu obavešteni od banke da im je uplata legla na račun, u dva koraka mogu da provere da li su uneli ispravne podatke.
     
    Potrebno je da posetite sajt Uprave za trezor, gde postoji opcija „Provera statusa prijave“. Ovde unosite svoj JMBG i broj lične karte i dobićete informaciju da li je prijava prihvaćena ili je potrebno da ponovite ceo postupak.
     
     
     
     

    To što ste se za 60 evra državne pomoći prijavili prvog dana kada je počelo prijavljivanje, ne znači i da ćete prvi dobiti novac.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    U Srbiji dom košta od 400 do 4.802.000 evra

    Subotica je već tri godine prvi grad u Vojvodini po broju prodatih kuća, gde ih je od 2021. do 2023. prodato 3.152, a cene su bile od 1.000 do 245.000 evra. […]