Gužva na granici printscreen
Srbija

Praznici stižu - šta treba da imate na umu kada planirate preko granice

Izvor: 
RTS Sub, 24/12/2022 - 09:55Pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije Zlatko Belencan rekao je za RTS da je na području Subotice, Novog Sada, Beograda, Kragujevca, Niša stanje dobro kada je reč o saobraćaju, nema smanjene viljivosti, kolovoz je mokar.

Nekoliko dana unazad, saobraćaj u zemlji i na graničnim prelazima je pojačan zbog predstojećih praznika. Trenutno se na Batrovcima za ulazak u Srbiju čeka oko sat i po, a na Horgošu oko sat. 

Pukovnik policije Zlatko Belencan, pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije rekao je za RTS da je na području Subotice, Novog Sada, Beograda, Kragujevca, Niša stanje dobro, nema smanjene viljivosti, kolovoz je mokar.

"Tokom jučerašnjeg dana bila je smanjena vidljivost na teritoriji Novog Sada i Jagodine, bio je određeni broj saobraćajnih nezgoda zbog toga što se nije prilagodila brzina kretanja magli, stanju u saobraćaju", istakao je Belencan.

Apeluje na vozače koji kreću na put da budu oprezni jer će biti veći broj učesnika u saobraćaju.

Govoreći o tome kada očekuje špic, Belencan kaže da su se spremili i od juče pojačali prisustvo na Koridorima 10 i 11, na auto-putu koji gravitira od Mađarske i Hrvatske, prema jugu da bi mogli da adekvatno reaguju u slučaju saobraćajnih nezgoda.

Prema njegovim rečina, kontorle su standardne, akcenat je na otkrivanju upravljanja pod dejstvom psihoaktivnih supstanci i alkohola, a brzina je najveći ubica na putevima Srbije.

Za kraj dva saveta za sve koji kreću na put preko granice - da koriste manje granične prelaze i da pre polaska na kamerama MUP-a ili Auto-moto saveza provere kakvo je stanje.
MarketingNajnovije vesti