Zastava s petokrakom
Srbija

Predložiće zakon koji bi zabranio upotrebu petokrake u Srbiji

Izvor: 
021 Pon, 19/08/2019 - 23:10Pokret obnove Kraljevine Srbije najavio je da će predložiti zakon kojim bi se zabranilo javno isticanje i upotreba crvene petokrake.

Kako navodi ovaj pokret, to će predložiti po ugledu na Mađarsku, koja je na predlog premijera Viktora Orbana, zakonom zabranila upotrebu crvene petokrake.

 
"Crvena petokraka je simbol ideologije, komunizma, koja je uništila srpski narod u 20. veku. Odgovorni su za velika zla tokom, a naročito posle Drugog svetskog rata, kada su bez ikakvog osnova ubili preko 100.000 Srba samo zato što su bili za kralja ili se nisu slagali sa njihovim ideologijom. Protivpravno su oduzimali građanima privatnu imovinu i punili zatvore i logor Goli otok ideološkim neistomišljenivima. Ukinuli su slobodu štampe i govora, ukinuli višepartijski sistem i zaveli diktaturu i strahovladu. Doneli su ustav iz 1974. godine na štetu Srba, koji je razbio Jugoslaviju na republike i pokrajine sa pravom na otcepljenje i izazvao ratove devedesetih godina", izjavio je Vojislav Mihailović, potpredsednik POKS, unuk Draže Mihailovića.
 
Kako su najavili, ovaj zakon će predložiti na prvoj jesenjoj sednici Skupštine Srbije.MarketingNajnovije vesti