• Predsednik UO Rukometnog saveza Vojvodine: Ne dozvolite javašluk pojedinca

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Predsednik UO Rukometnog saveza Vojvodine Borislav Perović prokomentarisao je danas događaje koji se tiču organizacije i sprovođenja kvalifikacionih utakmica ili baraž utakmica, koje bi trebalo da se odigraju u cilju popunjavanja svih liga, od najvišeg do najnižih rangova.

    – Mišljenja smo da su neki ljudi sebi dozvolili da predstave stvari na taj način da Rukometni savez Vojvodine, ali i ostali regionalni savezi pokušavaju da uberu neki novac od klubova, a činjenično stanje je da je o svemu vezanom za odigravanje baraža odlučivao Rukometni savez Srbije i kao krovna organizacija donosio odluke. UO RSS je još 15. maja doneo odluku da će TK RSS organizovati kvalifikacione utakmice za popunu ARKUS lige i Super B lige, a da će regionalnim Takmičarskim komisijama biti poverena organizacija za drugi i treći stepen takmičenja. Na osnovu te Odluke, TK RSS je i pre nekoliko dana donela Preliminarnu odluku o načinu odigravanja kvalifikacionih utakmica za popunu upražnjenih mesta, kaže Perović u saopštenju.

    On dodaje da je za razliku od situacije, koja je bila aktuelna pre nekoliko godina, gde su klubovi „kupovali mesta u ligama“, ovog puta se prema gore navedenoj Odluci to ne predviđa. Novac koji klubovi uplaćuju za depozit na račun RSS biće vraćen po završetku baraža, dok su “okvirni troškovi“ za odigravanje utakmica u baražu samo okvirni, jer se u ovom trenutku ni ne zna koje će sve ekipe učestvovati u baražima. Nakon isteka roka za uplatu depozita, utvrdio bi se spisak učesnika i donela konačna Odluka. Nakon toga, održaće se sastanci sa klubovima, na kojim će se utvrditi i konačni troškovi odigravanja utakmica, koji će, bilo da se uplate na račun RSS ili regionalnim savezima, biti transparentni za sve klubove, i nikako neće predstavljati profit nijednog saveza, već će biti iskorišćeni isključivo za pokrivanje troškova utakmica.

    – Pored zlonamernog i lažnog predstavljanja situacije sa kvalifikacionim utakmicama, desila se još jedna neprihvatljiva situacija, jer je neki pojedinac iz kancelarije RSS sebi dao za pravo da pozove klubove da ne postupaju po jedinoj važećoj odluci TK RSS, objašnjava Perović.

    Da bi predmetna Odluka, doneta od strane TK RSS prestala da važi, potrebno je da, ili TK RSS donese novu Odluku, ili da UO RSS poništi Odluku koju je donela TK RSS.

    – Pozivamo predsednika i generalnog sekretara RSS da ne dozvole „javašluk“, koji je evidentan od strane pojedinca, koji je zaposlen u kancelariji RSS i da se sve Odluke donose sistemski, kako se rukometni klubovi, ali i celokupna javnost ne bi dovodili u zabludu, a rukometni sport bio predmet podsmevanja zbog ovakvih ili sličnih postupaka, dodaje Perović.

    Predsednik UO Rukometnog saveza Vojvodine Borislav Perović prokomentarisao je danas događaje koji se tiču organizacije i sprovođenja kvalifikacionih utakmica ili baraž utakmica, koje bi trebalo da se odigraju u cilju popunjavanja svih liga, od najvišeg do najnižih rangova.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija