Foto: Needpix
Srbija

Predstavljen sastav Vlade: Imaće 21 resor i dva ministra bez portfelja

Izvor: 
FoNet Sre, 28/10/2020 - 12:56

Mandatarka za sastav Vlade Ana Brnabić predstavila je danas poslanicima Skupštine Srbije predlog novog sastava Vlade, koja će imati 21 resor i dva ministra bez portfelja, a u njoj je šest novih imena, kao i 11 žena koje će, kako je istakla, voditi neke od najkompleksnijih resora. 
 
Brnabić je predložila Branka Ružića za prvog potpredsednika Vlade, a za potpredsednike Branislava Nedimovića, Zoranu Mihajlović, Nebojšu Stefanovića i Maju Gojković.
 
Ružić je predložen i za ministra u resoru prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Nedimović poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Mihajlović rudarstva i energetike, Stefanović odbrane, a Gojković za ministra kulture i informisanja.
 
Za ministra finansija Brnabić je predložila Sinišu Malog, privrede Anđelku Atanasković, zaštitu životne sredine Irenu Vujović, građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislava Momirovića, trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjanu Matić, pravde Maju Popović, za državnu upravu i lokalnu samoupravu Mariju Obradović, a za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordanu Čomić.
 
Za ministra unutrašnjih poslova predložen je Aleksandar Vulin, spoljnih poslova Nikola Selaković, za evropske integracije Jadranka Joksimović, zdravlja Zlatibor Lončar, rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević, brigu o porodici i demografiju Radomir Dmitrović, omladine i sporta Vanja Udovičić i za brigu o selu Milan Krkobabić.
 
Brnabić je za ministre bez portfelja predložila Nenada Popovića i Novicu Tončeva.MarketingNajnovije vesti