Rekovic printscreen (N1)
Srbija

Predstavnica studenata saslušana po prijavi direktora RTS zbog farbanja vrata zgrade u ružičasto

Izvor: 
N1 Uto, 08/10/2019 - 00:01

Predstavnica studenata iz udruženja "Jedan od pet miliona" Valentina Reković izjavila je da su ona i njena sestra Nikolina saslušane u policijskoj stanici po krivičnoj prijavi generalnog direktora Radio televizije Srbije (RTS) Dragana Bujoševića, jer su tokom jednog protesta ulazna vrata te medijske kuće simbolično ofarbana u ružičastu boju.

"Dragane Bujoševiću, nećeš nas uplašiti. Ovo zastrašivanje ti neće proći, i svako zastrašivanje koje se ogleda u prekršajnim prijavama ka studentima koji organizuju protest. Mi se ne plašimo krivičnih prijava i ne plašimo se prekršajnih prijava. Pozivamo vlasti da slobodno tuže studente i udare na budućnost ove zemlje", rekla je ona novinarima ispred zgrade RTS-a, kod čijih su ulaznih vrata zalepljene dve nalepnice sa natpisom "Bojkot".

 
Ona je rekla da je Bujošević podneo krivičnu prijavu protiv NN lica i da je šestoro studenata identifikovano sa snimka, dodajući da oni i nemaju nameru da se kriju.
 
Saslušanje ostalih studenata identifikovanih preko snimka biće nastavljeno, ali Reković nije želela da kaže kako je izgledalo kada je davala izjavu, jer je taj proces u toku.
 
Krivična prijava je, kako je dodala, podneta za remećenje javnog reda i mira i za nasilničko ponašanje. "To je potpuno neosnovano jer farba koja je korišćena ima sastav kao mleko. Neka nastave sa pokušajima zastrašivanja budućnosti ove zemlje, ali im to neće uspeti. Sada je, valjda, potpuno jasno zašto idemo u bojkot", rekla je ona.
 
Reković je navela da je to prva krivična prijava protiv studenata koji učestvuju u organizaciji protesta, navodeći da je protiv učesnika protesta do sada podneto na stotinu prekrašajnih prijava.MarketingNajnovije vesti