kafic Foto: pxhere
Srbija

Preduzetnici, turistički radnici, ugostitelji i frilenseri najavili protest za 2. decembar

Izvor: 
FoNet Čet, 26/11/2020 - 09:16


Udruženja preduzetnika, turističkih agencija, ugostitelja, frilensera, muzičara najavili su da će se 2. decembra okupiti na protestu ispred Ministarstva finansija kako bi ukazali na teško poslovanje privrede u vreme krize.
 
Privrednici Srbije već duže apeluju na dijalog sa resornim ministarstvima u vezi sa uslovima poslovanja malih domaćih privrednika u vreme krize i bez krize, a do danas im nije odgovoreno na mnogobrojne zahteve.
 
U isto vreme se promoviše "Bela knjiga" i strane investicije koje država subvencioniše našim novcem simultano sprovodeći represiju nad malim domaćim preduzetnikom, ističe se u pozivu za protest.
 
Oni zahtevaju pomoć ugroženim sektorima koji godinama izdašno finansiraju javni sektor, pravedan model uvođenja frilensera i ostalih honoraraca u poreske tokove, promenu poreskog sistema na pravedniji i transparentniji način.
 
Preduzetnici traže i zaustavljanje "maltretiranja privrednika sistemom reketiranja preko inspekcija", obustavu novih parafiskalnih nameta kao što je eko-taksa i jednaku primenu zakona za sve.
 
U pozivu za protest, najavljen za 12 sati, učesnici se mole da poštuju epidemiološke mere i izričito se zabranjuje učešće političkih stranaka.MarketingNajnovije vesti