Pusti inspiraciju da te vozi Foto: Promo
Srbija

Preko 500 prijava na konkurs za ime i logo brzih vozova Srbije

Izvor: 
013info Ned, 13/02/2022 - 11:24Na konkurs “Pusti inspiraciju da te vozi” koji organizuje “Srbija voz” radi kreiranja posebnog brenda novih brzih vozova koji će saobraćati srpskim prugama za sada je stiglo preko 500 prijava. Svi zainteresovani mogu dostaviti svoja rešenja do 21. februara.

Ivan Stanković, član žirija i jedan od najvećih autoriteta u oblasti marketinga u regionu, ističe da ovim nacionalnim konkursom “Srbija voz” kreira ne samo novu sliku železnice Srbije, već i afirmiše i podstiče razvoj lokalne kreativne industrije i daje šansu našim stvaraocima, umetnicima, dizajnerima i studentima da pokažu svoje umeće i originalnost.

“Dobili smo veliki broj zanimljivih predloga, a očekujemo da će ih biti još do kraja konkursa. U ime žirija, pozvao bih i sve koji žele da učestvuju da dostave svoje kreativne koncepte do 21. februara, u skladu sa uslovima koji se nalaze na veb sajtu www.pustiinspiracijudatevozi.rs”, navodi on.

Neka od glavnih pravila konkursa su da logo i ime brzih vozova treba da ilustruju njegove vrednosti, a to su brzina, jedinstvenost, originalnost i savremenost. Takođe, ime mora biti integrisano u logotip. Dostavljeno rešenje treba da sadrži logo sa nazivom u vektorskom formatu u pdf-u, kao i jednobojnu varijantu i negativ, a uz naziv brzih vozova potrebna je I specifikacija tipografije. Učesnicima konkursa se preporučuje da prilikom izrade rešenja koriste nacionalne boje Republike Srbije. Potrebno je dostaviti i šifre boja (CMYK, RGB i HEX) korišćenih za izradu rešenja, kao i grafički primer aplikacije na vozu korišćenjem fotografija koje se mogu preuzeti na sajtu konkursa.

Rešenje mora biti originalno delo autora i ne sme sadržavati delove drugog autorskog dela.

Takođe, ne sme na bilo koji način kršiti važeće pravne propise i ne sme predstavljati uvredu, diskriminaciju ili prouzrokovati neprijatnost za bilo koga.

Proglašenje pobednika biće održano 3. marta, a nagradni fond iznosi 1.000.000 dinara.

Sve dodatne informacije raspoložive su na sajtu https://www.pustiinspiracijudatevozi.rs/.

 
MarketingNajnovije vesti