Foto: pixabay
Srbija

Prekršajne kazne mogu da se plate i elektronski

Izvor: 
FoNet Pet, 17/01/2020 - 19:36

Ministarstvo pravde uspostavilo je sa Kancelarijom za IT i eUpravu sistem koji građanima, pravnim licima, ali i stranim fizičkim licima, daje mogućnost da svoje prekršajne kazne, koje se nalaze u Registru neplaćenih kazni, izmire elektronskim plaćanjem, odnosno preko Interneta.
Plaćanje se može obaviti platnim ili kreditnim karticama sa portala Ministarstva pravde - Registra neplaćenih kazni ili državnog sistema za e-Plaćanje, kojim upravlja Kancelarija za IT i eUpravu.
 
U saopštenju se navodi da e-Plaćanje omogućava jednostavan način izmirenja obaveze, bez odlaska u banku ili poštu, a plaćanje se može obaviti sa mobilnog telefona ili računara.
 
Informacije o realizaciji transakcije su odmah dostupne, tako da nije potrebno dodatno dokazivanje u vidu dostavljanja bilo kakvog dokaza u papiru o izvršenoj uplati nadležnom prekršajnom sudu.
 
Prilikom procesa ePlaćanja, takođe se naplaćuje provizija, koja je jasno iskazana i koju propisuje banka preko koje se plaća, saopštilo je Ministarstvo.
 
O zaštiti podataka platne kartice brine softver banke, koja mora da poštuju striktne propise o zaštiti podataka svojih klijenata.
 
 MarketingNajnovije vesti