• Preminula Neda Arnerić

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Proslavljena glumica Neda Arnerić preminula je u 67. godini života. 

    Neda Arnerić rodila se 15. jula 1953. godine u Knjaževcu i imala je bogatu glumačku karijeru. Njen prvi film pod nazivom „San“ iz 1966. godine je od Nede napravio veliku zvezdu Jugoslavije. Tokom godina je njena popularnost rasla, a svojim glumačkim umećem zadivila je celu Jugoslaviju.

    Arnerićeva je ostvarila upamćene uloge u filmovima „Višnja na Tašmajdanu“, „Užička republika“, „Sutjeska“, „Varljivo leto ’68“, „Ispravi se, Delfina“ i drugim. Takođe, igrala je i u mnogobrojnim italijanskim filmovima.

    Za ulogu Delfine, u filmu „Ispravi se, Delfina“, reditelja Aleksandra Đurčinova, 1977. godine dobila je „Srebrnu arenu“ na Filmskom festivalu u Puli, kao i nagradu „Carica Teodora“ na Festivalu glumačkih ostvarenja u Nišu. 1980. godine, diplomirala je istoriju umetnosti na Filozofskom fakultetu u Beogradu.

    Dobitnica je „Zlatne arene“ na Filmskom festivalu u Puli (1988) za ulogu u filmu „Haloa – Praznik kurvi“, reditelja Lordana Zafranovića.

    Neda Arnerić je bila udata za Dejana Karaklajića, glumca Radeta Markovića i lekara Milorada Mešterovića. Milorad Mešterović (63) preminuo je početkom januara prošle godine, posle duge i teške bolesti. On je bio Nedina velika podrška, a kada je glumica pre četiri godine pala sa terase svog stana, Milorad je bio njena tačka koja ju je vratila i dala snagu za borbu.

    Proslavljena glumica Neda Arnerić preminula je u 67. godini života. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Isplata stipendija i kredita za učenike i studente

    Ministarstvo prosvete Vlade Republike Srbije obaveštava učenike i studente korisnike stipendija za izuzetno nadarene učenike da isplata pete i šeste mesečne rate ovih stipendija za školsku […]

    Leto do ponedeljka, temperature i do 30 stepeni

    U Srbiji će temperatura do ponedeljka imati letnje vrednosti, do 30 stepeni. Danas će biti pretežno sunčano, a krajem dana moguća je prolazna, umerena oblačnost. Najviša temperatura daleko od […]