• Preminuo glumac Branislav Petrušević Petrući

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Glumac i komičar Branislav Petrušević Petrući preminuo je danas u 64. godini, oko 14 sati nakon što mu je u toku noći pozlilo.
    Glumac je ove godine obeležio 40 godina karijere, a igrao je u brojnim predstavama, između ostalog i u predstavi „Kladionica – naša najrazvijenija privredna grana“.
     
    Glumac je karijeru počeo kao član Indeksovog pozorišta, komedijskog radijskog programa na kojem je izgradio svoju karijeru. Bio je i u programu Radija Beograd za koji je često pisao tekstove.
     
    Završio je fakultet organizacionih nauka.
     
    Nadimak Petrući dobio kada je jednom prilikom u dramskom programu u studiju Radija Beograd izjavio da želi da ode u Ameriku i postane poznati glumac.
     
    Našalili su se na njegov račun da on jedino može biti anglosaksonski ili italijanski glumac, nešto poput „Petrući Brenći“, i od tad je poznat po tom nadimku „Petrući” koji se i godinama kasnije zadržao uz njegovo pravo ime.
     
    U prvom programu radija Beograd sarađivao je u emisijama „Vreme sporta i razonode“, „Radio sport“, „Radio 202.“, „Radio televizija Srbije“.
     
    Godine 1984. Petrući je glumio u filmskoj komediji „Moljac“, reditelja Miće Miloševića. Radnja filma je o glumcu Miodragu Andriću koji tumači glavni lik Moljca. Film je napisan prema scenariju Siniše Pavlovića, Milana Živkovića i Jovana Markovića. U tom filmu Branislav Petrušević glumi lika po imenu Petrući.
     
    Petrući je na sceni Kombak dvorane 26. marta ove godine obeležio 40. godina karijere izvodeći stend-ap šou Svremeplov. U svom bogatom repertoaru Petrući je igrao u predstavama „Tito u raju“, „Boj na Kosovu“, „Sa koje strane rešetaka je zatvor“, „Kladionica – naša najrazvijenija privredna grana“, „Brze pruge“, „Yugo kako to gordo zvuči“, „Vikend akcija“, „Izbori bez izbora“ i drugima.
     
    Branislav Petrušević Petrući je 1990. godine glumio u muzičkoj komediji „Hajde da se volimo 3“, trilogiji filma iz 1987. godine koju je režirao Aleksandar Đorđević. Film je doživio veliku popularnost i u bioskopima ga je pogledalo oko pet miliona gledalaca.
     
    Iza sebe je ostavio suprugu i dva sina, Marka i Mateju.
     

    Glumac i komičar Branislav Petrušević Petrući preminuo je danas u 64. godini, oko 14 sati nakon što mu je u toku noći pozlilo.
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Za vreme praznika otkriveno oko 25.000 prekršaja

    Pripadnici saobraćajne policije, tokom šestodnevne akcije pojačane kontrole za vreme praznika, na teritoriji Srbije kontrolisali su više od 57.000 vozila i otkrili oko 25.000 […]