• Preporuka da se nastave procedure vantelesne oplodnje

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Republička stručna komisija za biomedicinski potpomognutu oplodnju dala je preporuku da se započne sa postupcima vantelesne oplodnje. Kako se vidi iz dopisa Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, u koji je 021.rs imao uvid, Republička stručna komisija dala je preporuku da se ustanovama sugeriše da postupci vantelesne oplodnje počnu najkasnije do 1. septembra, a da ustanove koje imaju uslove počnu sa obavljanjem ovih procesa i ranije.  
     
    „Prilikom zakazivanja novog termina ustanova je dužna da vodi računa da se osigurano lice o datumu planiranog prijema obaveštava pisanim pozivom, te je potrebno da datum planiranog prijema bude najmanje sedam dana od trenutka kada zdravstvena ustanova obavesti Direkciju republičkog fonda“, stoji u dopisu od 12. avgusta.
     
    Procedure vantelesne oplodnje zaustavljene su sredinom jula, zbog pogoršane epidemiološke situacije i povećanog broja zaraženih korona virusom. 
     
    Udruženje „Šansa za roditeljstvo“ je pre nekoliko dana uputilo zahtev svim relevantnim institucijama u zemlji da se nastavi rad komisija za vantelesnu oplodnju i rad klinika za VTO. Više na OVOM LINKU.
     
    Podsetimo, Republika plaća neograničen broj pokušaja vantelesne oplodnje svima koji ne mogu da dobiju potomstvo prirodnim putem, a starosna granica za one koji mogu da iskoriste ovu mogućnost je 43 godine. 

    Republička stručna komisija za biomedicinski potpomognutu oplodnju dala je preporuku da se započne sa postupcima vantelesne oplodnje. Kako se vidi iz dopisa Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, u koji je 021.rs imao uvid, Republička stručna komisija dala je preporuku da se ustanovama sugeriše da postupci vantelesne oplodnje počnu najkasnije do 1. septembra, a da ustanove koje imaju uslove počnu sa obavljanjem ovih procesa i ranije.  

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    U Srbiji dom košta od 400 do 4.802.000 evra

    Subotica je već tri godine prvi grad u Vojvodini po broju prodatih kuća, gde ih je od 2021. do 2023. prodato 3.152, a cene su bile od 1.000 do 245.000 evra. […]