Zlatibor gori Foto: MUP Srbije
Srbija

"Presečen" požar na Zlatiboru, iz helikoptera bačena 41 tona vode (FOTO)

Izvor: 
013info Čet, 29/07/2021 - 12:41
Pripadnici Sektora za vanredne situacije i Helikopterske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova tokom prepodneva uspeli su da preseku zapadnu stranu požara koji je zahvatio borovu šumu u blizini mesta Negbina, kod Nove Varoši i za sada, više nema otvorenog plamena.

 

Na gašenju požara angažovan je 81 vatrogasac-spasilac sa 33 vozila, kao i četiri helikoptera, koja su tokom prepodneva u 32 naleta izbacili oko 41 tonu vode.

 

Zamenik načelnika Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice i civilnu zaštitu Vlado Plemić istakao je da situacija sa požarom u najvećoj meri zavisi od meteo uslova, ali da je zapadna strana požara presečena i da očekuje da neće doći do pogoršanja situacije.

 

Kako je istakao, nema više otvorenog plamena, ali se u popodnevnim satima može očekivati da dođe do krunskog požara, zbog čega su vatrogasci-spasioci razmešteni na tačkama koje su potencijalno opasne.

 

Vatrogasci-spasioci iz Nove Varoši, Prijepolja, Užica, Čačka, Kragujevca, Kraljeva, Novog Pazara, Jagodine, Kruševca, Beograda, Valjeva, Novog Sada i Prokuplja angažovali su sve kapacitete kako bi se izborili sa vatrenom stihijom na izuzetno nepristupačnom terenu i uz otežavajuće vremenske prilike. 

 

Zlatibor gori
Foto: MUP Srbije
5_9.jpg

Zlatibor gori
Foto: MUP Srbije
3_15.jpg

Zlatibor gori
Foto: MUP Srbije
1_20.jpg

Zlatibor gori
Foto: MUP Srbije
6_7.jpgMarketingNajnovije vesti