Foto: pixabay/ilustracija
Srbija

Prijemni pod posebnim uslovima, beogradski brucoši polažu na Sajmu

Izvor: 
FoNet Pon, 29/06/2020 - 09:09Ove nedelje na fakultetima u Srbiji počinju prijemni ispiti, a dekan Elektrotehničkog fakulteta (ETF) Milo Tomašević izjavio je da se primenjuju sve preporuke Zavoda za javno zdravlje i da će prijemni ispit biti organizovan u tri hale Beogradskog sajma.

On je za RTS rekao da će ove godine ETF na dva smera primiti 720 brucoša, a 1.100 će ih polagati prijemni ispit.

Kao i prethodnih, i ove godine prijemni ispit se polaže na Beogradskom sajmu, ovog puta u tri hale, kako bi rastojanje između studenata bilo i veće od preporučenog.

Svi koji polažu prijemni ispit moraju da drže rastojanje prilikom ulaska u hale, a to će činiti na tri ulaza. Na ulazu se primenjuje dezinfekcija, a svi će proći i dezobarijeru. Maske su obavezne, a ko ih nema, dobiće ih.

"Ovaj prostor je skoro pa otvoren, bolji uslovi bi mogli da budu samo kada bismo bili na otvorenom. Dežurni će biti sa maskama, rukavicama, vizirima", rekao je Tomašević.

Na pitanje da li će biti organizovan novi upisni rok za one koji su pozitivni na kovid, Tomašević je rekao da je to moguće samo ako odluka bude donete na nivou Univerziteta i ministarstva.

"Postoji i drugi upisni rok mada mi sva mesta popunimo još u prvom. Treći upisni rok je u septembru, ali on je za one koji imaju diplome iz inostranstva", naveo je Tomašević.
MarketingNajnovije vesti